V júli dovolenkovalo na Slovensku o 17 % viac turistov než vlani

NETKY.SK • 2 Október 2015, 13:08 • 2 min
V júli dovolenkovalo na Slovensku o 17 % viac turistov než vlani

BRATISLAVA - V júli tohto roka sa rozhodlo stráviť dovolenku na Slovensku takmer 455.000 ľudí.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška to znamená viac ako 17-% nárast. Najviac, približne 250.000 z nich tvorili dovolenkári zo Slovenska.

 

„Sme veľmi radi, že sa udržal trend z minulých mesiacov a aj v júli na Slovensko prichádzalo viac turistov v porovnaní s minulým rokom," zhodnotil štátny tajomník ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja František Palko. Dobrou správou je podľa neho aj fakt, že s nárastom turistov rastie aj počet prenocovaní a turisti na Slovensku zároveň míňajú aj viac peňazí.

 

Počet prenocovaní v júli podľa štatistík na Slovensku dosiahol vyše 1,5 milióna. V porovnaní s júlom 2014 ide o takmer 16-% nárast. Najvyšší počet zahraničných návštevníkov, viac ako 66.000 pritom zavítal na Slovensko už tradične zo susednej Českej republiky. Na ďalších priečkach sa umiestnili turisti z Poľska s počtom 19.000 a Nemecka s počtom 17.000.

 

Podľa Palka môže v ďalších mesiacoch podporiť turizmus na Slovensku členstvo vo výkonnom výbore Svetovej organizácie cestovného ruchu (UNWTO). Slovensko bude totiž prvý raz v histórii reprezentovať nasledujúce štyri roky svetový cestovný ruch. "Aj tento úspech je príležitosťou na to, aby sa na Slovensku konali viaceré dôležité podujatia cestovného ruchu, čím sa Slovensko stane ešte zaujímavejšou krajinou ako destinácia cestovného ruchu," dodal štátny tajomník.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies