Vůjteka neprekvapila agresívna hra Bielorusov,so 4 bodmi je spokojný

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 07:27 • 2 min
Vůjteka neprekvapila agresívna hra Bielorusov,so 4 bodmi je spokojný

OSTRAVA - Aj druhý zápas slovenských hokejistov na svetovom šampionáte v Ostrave bol napínavý až do poslednej sekundy. Tréner Vladimír Vůjtek po víťazstve nad Bieloruskom (2:1 pp) vyzdvihol, že mužstvo sa ani za nepriaznivého stavu nevzdalo a rovnako ako v úvodnom dueli s Dánskom (4:3 sn) dokázalo vygradovať svoj výkon a otočiť skóre.

slovakia

left justify in out

"Čakali sme, že tie stretnutia nebudú jednoduché," začal Vůjtek svoje pozápasové hodnotenie. "Bielorusi boli veľmi silní v osobných súbojoch, perfektne bránili stredné pásmo, hrali agresívne a ťažko sme sa cez nich dostávali do streleckých príležitostí. V prvej tretine nám to nešlo kombinačne, nefungovala súčinnosť obrany s útokom. Potom sme sa zlepšili, obrancovia zvýšili pohyb a spresnili prihrávky a v tretej tretine sme už herne dominovali. I keď sme rovnako ako proti Dánom súpera prestrieľali, Bielorusi sa dostali do vedenia sedem minút pred koncom a vtedy sme sa poriadne báli o výsledok. Nakoniec sme to otočili. Kým v sobotu som mal po víťazstve zmiešané pocity, tak dnes som za tie dva body rád."

 

Bielorusi sa prezentovali tvrdou hrou, ktorá bola chvíľami až za hranicami dovoleného. "Neprekvapila ma to," reagoval tréner. "V príprave sme s nimi odohrali dva zápasy, takže sme tušili, že budú hrať agresívne. Takisto sme vedeli, že ich prvý útok s Kaľužným a bratmi Kosticynovcami dokáže pohroziť z brejkov a aj to potvrdili, keď jeden premenili. Vtedy nám nebolo dobre," priznal Vůjtek.

 

Cenné víťazstvo vystrieľal Slovákom obranca Andrej Meszároš, ktorý si tak otvoril gólový účet v reprezentácii. "Pozitívne nás tým prekvapil. Dal dva dôležité góly, ktoré rozhodli zápas. A ten druhý gól bol výstavný. Dnes podal svoj najlepší výkon, odkedy sa zapojil do prípravy," povedal kouč na adresu beka Buffala Sabres.

 

Mnohí hokejoví fanúšikovia automaticky čakali, že z prvých dvoch zápasov na MS proti papierovo ľahším súperom vyťaží slovenskí tím plných šesť bodov. V zbierke sú štyri. "Nie je to sklamanie. Vedel som, že zápasy s prvými štyrmi súpermi nevyhráme v riadnom hracom čase. To iba slovenskí fanúšikovia neberú do úvahy, že Bielorusi, Slovinci či Nóri majú vo svojom strede perfektných hokejistov. Pre nás sú tieto dve víťazstvá dôležité aj z toho dôvodu, že máme teraz s Dánmi a Bielorusmi lepšie vzájomné zápasy," upozornil Vůjtek na kritérium, ktoré prichádza ako druhé na rad pri prípadnej rovnosti bodov v záverečnej tabuľke skupiny.

 

Tréner si pochvaľoval aj hru v oslabeniach, v ktorých jeho zverenci nedovolili "červeno-bielym" skórovať, i keď tí mali hru v početnej výhode nacvičenú skvele. "Súpera sme mali prečítaného, ako hrá presilovky. Oslabenia sme zahrali perfektne. Som spokojný aj s hrou druhej presilovkovej formácie s Liborom Hudáčkom ako štvrtým útočníkom. Prvá presilovková formácia sa dnes už tiež začala chytať po príchode Tatara, už vedela udržať puk v útočnom pásme a vypracovala si aj nejaké príležitosti. Verím, že sa to bude ešte zlepšovať."

 

Dve tesné víťazstvá pomôžu tímu aj po psychickej stránke. "Znamenajú pre nás strašne veľa. Mužstvo sa buduje za pochodu, stále do neho zapracovávame nových hráčov. Dnes prišli Tatar s Jurčom priamo z lietadla a bolo to ich výkone vidieť. To je normálne, žiadny hráč hneď po príchode nepodá super výkon. Zajtra budú mať tréning a v každom zápase pôjde ich výkon hore a mužstvo bude ešte silnejšie," verí Vůjtek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona