Vůjtek zbiera ospravedlnenia: Na MS nepríde ani Mrázek

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 12:43 • 2 min
Vůjtek zbiera ospravedlnenia: Na MS nepríde ani Mrázek

TAMPA - Česká hokejová reprezentácia sa pravdepodobne bude musieť na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Rusku (6. - 22. mája) zaobísť bez brankára zo zámorskej NHL. Trénerovi národného mužstva Vladimírovi Vůjtkovi sa po vypadnutí svojho zamestnávateľa vo štvrťfinále play-off Východnej konferencie ospravedlnil aj gólman Detroitu Red Wings Petr Mrázek. Informuje o tom web idnes.cz.

slovakia

left justify in out

"Je to pre nás strata, samozrejme. Dnes je to jeden z najlepších gólmanov v NHL, je v ideálnom veku. Veľmi sme s ním počítali, ale rozhodol sa takto. Vzhľadom na svoju budúcnosť nechce riskovať štart na šampionáte bez zmluvy," povedal tréner českej reprezentácie na margo 24-ročného brankára.

Pre Vůjtka žije ešte možnosť príchodu Michala Neuvirtha z Philadelphie Flyers, jeho mužstvo je jeden zápas od eliminácie v sérii s Washingtonom Capitals. Neuvirtha však trápilo zranenie a hrozí, že neprejde cez výstupnú prehliadku. "S ním sme sa ešte nespojili. Nechceme mu teraz v play-off volať, takže uvidíme, ako to dopadne," doplnil Vůjtek.

Vůjtkovi z rôznych dôvodov odrieklo svoju účasť viacero hráčov vrátane Ondřeja Pavelca, Davida Krejčího, Jakuba Nakládala, Martina Hanzala a Jakuba Kovářa. Niekdajší kormidelník reprezentácie SR má momentálne k dispozícii brankárske duo z KHL Pavel Francouz - Dominik Furch a k nim aj Matěja Machovského z Plzne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona