Vůjtek začal pripravovať zoznam adeptov na reprezentačný dres

NETKY.SK • 5 September 2014, 11:19 • 2 min
Vůjtek začal pripravovať zoznam adeptov na reprezentačný dres

BRATISLAVA - So štartom hokejovej sezóny v európskych ligách vrátane KHL začal naplno pracovať aj tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek. Už počas leta navštívil niekoľko prípravných stretnutí, v ktorých si vytypoval možných adeptov na reprezentačný dres. Vo štvrtok nechýbal ani na úvodnom dueli Slovana Bratislava proti Medveščaku Záhreb v KHL.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatsedemročný tréner si už počas leta zhromaždil všetky potrebné informácie o slovenských hráčoch pôsobiacich na európskej scéne. "KHL sa rozbieha a všetko mám už podrobne naštudované. Rozpis zápasov, Slovákov v tímoch KHL, ale aj to, že KHL bude počas reprezentačných prestávok pokračovať ďalej. V Bratislave budem často, ale rovnako veľa času strávim sledovaním zápasov v najvyšších súťažiach v Česku a na Slovensku," povedal pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Vladimír Vůjtek.
      

Pri národnom tíme SR bude pôsobiť už štvrtú sezónu. Ako však po predĺžení spolupráce v júni avizoval, práve tento ročník bude jeho posledným v trénerskej kariére. Aj preto sa začal na vrchol sezóny, ktorým budú MS v Prahe a Ostrave, pripravovať už od leta a vyhliadol si niektorých adeptov na reprezentačný dres. "O viacerých ide v Česku veľmi dobrý chýr. Napríklad obranca Oldřich Kotvan získal so Zlínom majstrovský titul. O ňom mám dobré referencie, takže ho budeme určite sledovať. Celkovo pribudlo do českej extraligy viacero zaujímavých mien a v niektorých tímoch sa to Slovákmi len tak hemží. V Sparte máme päť hráčov, rovnako aj v Pardubiciach či Vítkoviciach a v Hradci Královom dokonca osem. Viacero šikovných chlapcov je rovnako aj v slovenskej extralige, takže si budeme mať z čoho vybrať. Pozorne budeme sledovať aj chlapcov v ostatných európskych ligách," dodal Vůjtek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona