Vůjtek vôbec Cígerovi nezávidí, bude nám vraj chýbať kvalita

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 10:59 • 2 min
Vůjtek vôbec Cígerovi nezávidí, bude nám vraj chýbať kvalita

BRATISLAVA - Bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek má s množstvom ospravedlneniek na majstrovstvá sveta bohaté skúsenosti. Jeho nástupcovi Zdenovi Cígerovi už povedali nie takmer dve desiatky hokejistov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa Vůjtka nesúvisí súčasná situácia v slovenskej reprezentácii s bojkotom zväzových akcií z minulej sezóny. "S ospravedlneniami sa bojovalo vždy. Aj vlani v českom mužstve som ich mal dosť, nie je to nič nové. Majstrovstvá sveta sú každý rok a keď je na nich hráč trikrát za sebou, do toho hrá stabilne v klube s veľkým vyťažením, tak sa to dá trochu pochopiť. Aj keď na druhej strane, keby mal tím v play-off, hral by ďalej," priznal v rozhovore pre český denník Sport Vladimír Vůjtek.

Súčasnú situáciu trénerovi Cígerovi nezávidí. Aj on počúval jedno ospravedlnenie za druhým. "Vymkol sa len rok 2012, keď sa nám podarilo získať striebro. A to bolo tým, že skutočne prišli hráči, ktorí boli na výslní - Chára, Handzuš, Kopecký, Sekera... Urobili partiu i kvalitu. Preto sme s vynikajúcim Lacom urobili medailu," tvrdí Vůjtek.

Neúčasť viacerých kvalitných hráčov zanechá na tíme stopy. Podľa Vůjtka sa kvalita vždy prejaví. "Hokejisti, čo nie sú hviezdy, si nomináciu rozhodne viac vážia. Na druhej strane na majstrovstvách sveta vždy rozhoduje kvalita. Partia musí byť, ale keď je k tomu aj kvalita, akú sme mali v roku 2012, tak sa dostaví aj úspech. Len s partiou je to ťažké," dodáva Vůjtek.
 

Môže vás zaujímať: Bojkot hráčov z NHL? Cígera odmietli ďalší hráči zo zámoria

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies