Vůjtek s Nemečkom na inšpekcii v Ostrave, najlepšiu šatňu dostanú Rusi

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 09:20 • 2 min
Vůjtek s Nemečkom na inšpekcii v Ostrave, najlepšiu šatňu dostanú Rusi

OSTRAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek spolu s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igorom Nemečkom a generálnym manažérom Ottom Sýkorom absolvovali inšpekčnú cestu v Ostrave, dejisku budúcoročných majstrovstiev sveta.

slovakia

left justify in out

Spoločne si prezreli hotel Park Inn i zázemie vítkovickej ČEZ Arény, v ktorej Slováci rovnako ako v roku 2004 odohrajú zápasy základnej skupiny MS (1.-17. mája).
      

"Za desať rokov sa toho zmenilo dosť. V hale pribudli nové sedačky, čím sa kapacita arény zvýšila na viac ako desaťtisíc sedadiel, rovnako tam vybudovali nové skyboxy a tiež nainštalovali multimediálnu kocku. Výhodou je aj vybudovaná tréningová hala, takže tímy už nebudú musieť cestovať na tréningy do neďalekej Poruby," prezradil pre oficiálnu webstránku SZĽH prezident zväzu Igor Nemeček.
      

V domovskom prostredí sa ocitne tréner Vůjtek, ktorý je rodákom z neďalekých Klimkovíc a podstatnú časť svojej kariéry odohral práve na mieste, kde bude v základnej skupine účinkovať slovenská reprezentácia. Vítkovice aj trénoval a miestnu arénu i hokejové prostredie dobre pozná. "Je mi to tam dôverne známe. Väčšinu ľudí, ktorí na zimnom štadióne pracujú, poznám, takže všetko bude klapať zaručene ako hodinky. Ponúknuté podmienky sú výborné," pochválil Vůjtek. "Málokomu sa podarí trénovať v domácom prostredí zahraničný tím. I keď zahraničný iba sčasti, pretože tu bude určite plno slovenských divákov a bude to skutočne zážitok," doplnil pre portál iSport.cz.
      

Hráči spod Tatier by i vďaka predpokladanej masívnej podpore slovenských fanúšikov mohli mať v Ostrave "domáce" prostredie. Domácu kabínu, najväčšiu i najkomfortnejšiu, však nedostanú. Hoci o tom ešte nie je definitívne rozhodnuté, podľa všetkého šatňu obsadia úradujúci šampióni z Ruska. Tých trénuje Olegs Znaroks, ktorý hral za Vítkovice v sezóne 1993/94. "Podľa rebríčka IIHF si môžeme vyberať až ako štvrtí v poradí, takže prvá a druhá šatňa neprichádza do úvahy. Priestor zalobovať by určite bol, ale je to neriešiteľné," povedal Vůjtek. "Rozmerovo budeme mať kabínu rovnakú ako reprezentácia USA, ktorá si vyberala tretia, takže sme spokojní. Je dosť priestranná a každý si v nej nájde svoje miesto," pridal Nemeček.
      

Slovenský tím dostal rovnako na výber aj to, kde bude mužstvo ubytované. Ako prvá možnosť bol hotel Clarion, ktorý je zhruba 200 metrov od arény. "Našťastie sme mali na výber z viacerých možností a hotel Clarion sme nevyužili. Vybrali sme si zhruba desať minút cesty autobusom iný hotel. Budeme v ňom mať rezervované celé podlažie a výprava bude mať k dispozícii na rovnakom poschodí aj spoločenskú miestnosť a tiež aj priestor, kde sa bude stravovať," uviedol pre hockeyslovakia.sk generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora.
      

Slováci sa v ostravskej skupine MS predstavia spoločne s Ruskom, Fínskom, USA, Bieloruskom, Nórskom, Dánskom a Slovinskom. Vůjtek  verí, že sa s tímom prebojuje do vyraďovacej fázy, ktorá vyvrcholí v Prahe. Ako už viackrát spomenul, po šampionáte plánuje ukončiť svoju trénerskú kariéru. "S najväčšou pravdepodobnosťou to budú moje posledné majstrovstvá sveta, posledná veľká akcia. I preto sa veľmi teším a chcel by som si to užiť. Síce nikdy nehovor nikdy, ale raz je treba povedať 'dosť'," potvrdil český kouč. Ten má v piatok v pláne sledovať prípravný zápas Slovana Bratislava proti Dinamu Minsk v Kravařoch. "Už sa to pomaly začne. V auguste štartuje už aj Liga majstrov a krátko na to už odštartujú európske ligy, takže sezóna sa nám nezadržateľne blíži," zakončil Vůjtek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona