Vůjtek po prehre Čechov už len ako konzultant, odmietol aj slovenské ponuky

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 14:21 • 2 min
Vůjtek po prehre Čechov už len ako konzultant, odmietol aj slovenské ponuky

OSTRAVA - Za trénerskou kariérou Vladimíra Vůjtka dala definitívne bodku štvrťfinálová prehra Čechov s Američanmi (1:2 po nájazdoch) na nedávnom svetovom šampionáte v hokeji v Moskve.

slovakia

left justify in out

Na tomto konštatovaní sa nič nemení ani po dvoch týždňoch a skúsený 69-ročný hokejový bard to potvrdil aj v rozhovore pre denník Šport. "Ponúk je stále dosť, aj zo Slovenska, ale už naozaj nijaké neberiem. Okolo hokeja sa však budem motať naďalej, zrejme ako konzultant v tíme Vítkovíc. Už chcem byť doma,“ povedal Vůjtek pre Šport.


Rodák z moravských Klimkovíc pred trénerskou derniérou na českej lavičke (od novej sezóny ho nahradí Josef Jandač) viedol štyri roky slovenskú reprezentáciu. V roku 2012 s ňou dokráčal k striebru na majstrovstvách sveta v Helsinkách, o rok neskôr ešte do štvrťfinále, ale v ďalších dvoch sezónach pod jeho vedením už zostala finálová osmička na MS Slovákmi nedobytá.

 

"Nie vždy sme mali také kvalitné mužstvo ako počas prvého roku, keď sme získali strieborné medaily. Všetci hokejisti však išli na maximum a chceli dosiahnuť úspech. Medaila bola dôležitým medzníkom pre slovenský hokej. Prišla po deviatich rokoch a ktovie, kedy bude ďalšia. Rád na to spomínam,“ zamyslel sa Vůjtek.


Na otázku Športu, čo hovorí na svojho nástupcu pri slovenskom reprezentačnom kormidle Zdena Cígera odpovedal. "Neprekvapila ma jeho voľba. Bol to skvelý hráč a mal už aj nejaké skúsenosti s trénovaním. Prial som mu úspech.“


Vůjtek sa v zaslúženom hokejovom dôchodku chystá holdovať iným športovým aktivitám. Tiež sa pri nich používa nástroj v ruke, ale iný ako hokejka. "Možno začnem hrať golf, ale skôr to vidím na obľúbený tenis. A chystám sa aj k moru a ešte predtým do Tatier,“ dodal Vůjtek pre Šport.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies