Vůjtek ostáva?! Nemeček s ním bude rokovať o novej zmluve

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 14:26 • 2 min
Vůjtek ostáva?! Nemeček s ním bude rokovať o novej zmluve

BRATISLAVA - Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček dostal od výkonného výboru mandát na rokovanie o novej zmluve s doterajším trénerom reprezentácie SR Vladimírom Vůjtkom. Skúsený český kormidelník a šéf SZĽH by sa mali stretnúť počas najbližších dní. Definitíva by mala byť známa 18. júna na nasledujúcom zasadnutí VV SZĽH.

slovakia

left justify in out

"Výkonný výbor v prvom rade zhodnotil všetky majstrovstvá sveta - tím do 18 rokov, ženský výber a seniorskú reprezentáciu. Boli tam všetci tréneri a 'áčko' bolo na programe ako posledné. Po skončení hodnotenia som dostal mandát od členov výkonného výboru na rokovanie o predĺžení zmluvy s pánom Vůjtkom. Určite to bude predĺženie o jeden rok, do skončenia MS v Česku. Máme taký zámer, že už v priebehu sezóny 2014/2015 budeme riešiť meno nového trénera, ktorý prevezme tím po MS 2015. Podobne to bolo teraz vo Fínsku. Je možné, že nový kormidelník bude už ako divák na svetovom šampionáte v Česku a potom prevezme na dlhšie obdobie slovenskú reprezentáciu," povedal v stredu popoludní Igor Nemeček. 

 

Vladimír Vůjtek hodnotil vystúpenie seniorskej reprezentácie na MS v Minsku pozitívne. "Mladý tím, ktorý mal na majstrovstvách sveta, ho nesklamal. Mali sme vnútorný cieľ získať štvrťfinále, čo sa nám nepodarilo. Deviate miesto nie je úplne optimálne, našťastie sme neklesli vo svetovom rebríčku. Ideme pripravovať novú sezónu a do 18. júna, kedy bude ďalšie rokovanie VV SZĽH, by sme chceli mať reprezentačného trénera SR ´A´. S pánom Vůjtkom sa stretneme v nasledujúcich dňoch. Mám tri týždne na to, aby som s ním hovoril a dotiahol niektoré veci tak, aby som mohol informovať výkonný výbor na jeho ďalšom zasadnutí. Žiadne iné mená nie sú v hre, teraz ideme rokovať s pánom Vůjtkom. Ak povie nie alebo bude nejaký problém, potom musíme začať situáciu okamžite riešiť. Máme síce akciu až v novembri, no chcem, aby bolo meno trénera jasné už v lete," doplnil Nemeček. 

 

Vladimír Vůjtek sa stal hlavným trénerom slovenskej reprezentácie v lete 2011, keď nahradil Glena Hanlona. Na svetovom šampionáte v roku 2012 v Helsinkách získal s tímom SR striebro, o rok neskôr s ním skončil na 8. mieste. V sezóne 2013/2014 bolo Slovensko pod jeho vedením na ZOH v Soči na 11. pozícii a na MS v Minsku na 9. priečke. So SZĽH má zmluvu platnú do 31. mája 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies