Vůjtek ocenil bod s Ruskom: Náš najlepší výkon na turnaji

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 07:19 • 2 min
Vůjtek ocenil bod s Ruskom: Náš najlepší výkon na turnaji

OSTRAVA - Bojovnosť, zodpovedný taktický výkon a vynikajúci brankár Július Hudáček. To boli podľa trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimíra Vůjteka hlavné pozitíva, ktoré si odniesol z nedeľňajšieho zápasu MS s Ruskom (2:3 pp).

slovakia

left justify in out

"Bol to určite náš najlepší zápas na turnaji. Myslím si, že už proti Fínom sme nehrali zle a v určitých fázach sme mali svoje príležitosti, dnes sme však výkon ešte zlepšili. Dostali sme sa do vedenia a tým pádom sme lepšie odolávali pozičnému tlaku ruských hokejistov. V tretej tretine sme dokonca úplne vyrovnali hru a myslím si, že sme mali aj dobré príležitosti na rozhodnutie. Dali sme žŕdku, štyri minúty pred koncom nepremenil nájazd Tatar. Nakoniec boli šťastnejší Rusi," hodnotil Vůjtek šieste slovenské vystúpenie v ostravskej B-skupine. Duel nedohral Tomáš Jurčo, ktorý musel odstúpiť z hry pre zranenie, jeho rozsah zatiaľ nie je známy.

 

Trénera potešilo, že sa konečne začali kombinačne presadzovať útočné trojice. "Som určite spokojný s hrou útočníkov. Bol tam pohyb, prihrávky, proti silnému súperovi sme mali niekoľko výborných šancí. Dali sme góly, ktoré v predošlých zápasoch chýbali. A mali sme aj niektoré veľmi dobré kombinácie," spokojne konštatoval Vůjtek. Osobitne vyzdvihol brankára J. Hudáčka, ktorý absolvoval skvelú premiéru na MS. "Podal vynikajúci výkon. Sme radi, že máme dvoch skvelých brankárov. Držia nás celý šampionát."

 

Hráči zbornej síce chvíľami roztočili v obrannom pásme Slovákov poriadny kolotoč, väčšinu času ich však dokázali zadáci pokryť. "Naša obranná hra sa lepší od zápasu k zápasu. Samozrejme, boli chvíle, keď nás Rusi povodili v obrannom pásme. Nemali sme tlaku ako utiecť, lebo striedačka bola ďaleko. Práve z toho vznikali problémy, že tam nejaký hráč dlho trčal."

 

Vůjtek menoval aj najväčšie pozitíva v hre jeho tímu. "Bojovnosť a taktika, obsadzovanie súperových hráčov v obrannom pásme pred bránkou, celkom sme to tam postrážili. Pevne verím, že tento výkon dodá mužstvu sebavedomie," vyslovil sa hlavný tréner. Jeho tím však už nemá osud vo vlastných rukách, ani prípadné záverečné víťazstvo v skupine nad Američanmi nemusí stačiť na postup, ak Bielorusi zvládnu zápasy s Fínskom a Nórskom. Bod zo súboja s Ruskom tak v konečnom zúčtovaní nemusí nič riešiť. Tréner si ho však cení. "Dnes to bol bod plusový, lebo sme neboli v zápase favoritmi. Ak nás niečo mrzí, tak to boli straty bodov s Dánskom a Nórskom," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona