Vůjtek o výmene Sekeru do LA: Skomplikovalo nám to situáciu

NETKY.SK • 26 Február 2015, 17:42 • 2 min
Vůjtek o výmene Sekeru do LA: Skomplikovalo nám to situáciu

BRATISLAVA - Andrej Sekera patril medzi hráčov, s ktorými tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek počítal v súvislosti so štartom na májovom svetovom šampionáte v Česku (1.-17.5.).

slovakia

left justify in out

Stredajšia výmena z Caroliny do Los Angeles však jeho plány nabúrala, keďže 28-ročný obranca sa z tímu bez reálnej šance na postup presťahoval do špičkového klubu NHL tuho bojujúceho o play off.
       

Momentálne patrí "kráľom" v tabuľke Západnej konferencie siedma priečka, navyše obhajca Stanleyho pohára má v prípade postupu ambície ísť vo vyraďovačke opäť veľmi ďaleko. "O možnej výmene Andreja som vedel dlhší čas, takže ma to neprekvapilo. Nakoniec ho získalo Los Angeles. Je to mužstvo, ktoré má vysoké ciele. Skomplikovalo nám to situáciu v súvislosti s majstrovstvami sveta. V súčasnosti nevieme, či sa Kings dostanú do play off a či nám bude Andrej v máji k dispozícii," povedal pre TASR Vůjtek.
     

Sekera sa tak stal spoluhráčom krajana Mariána Gáboríka. Káder Kings sa oproti minulej majstrovskej sezóne takmer vôbec nezmenil, slovenský obranca sa stretne v jednom tíme s takými zvučnými menami, akými sú Anže Kopitar, Jeff Carter, Justin Williams, Drew Doughty či Jonathan Quick. Podľa Vůjteka je to pre Sekeru posun vpred v jeho klubovej kariére. "Dostal sa do lepšieho mužstva, kde bude obklopený top hráčmi. Je to pre neho určite posun k lepšiemu," tvrdí reprezentačný tréner. Sekera štartoval na MS dosiaľ päťkrát, pod Vůjtekom dvakrát a bol oporou tímu, ktorý v Helsinkách 2012 vybojoval strieborné medaily.
     

V súvislosti s účasťou na májových MS prichádzajú do úvahy viacerí hráči z NHL, ktorých kluby už nemajú šancu postúpiť do play off. Na dne Západnej konferencie figuruje Edmonton s Martinom Marinčinom, na Východe postupová nádej pomaly vyprchá Torontu s Richardom Pánikom a Columbusu s Markom Daňom. Bez šance je Buffalo, najhorší tím súťaže, za ktorý nastupuje Andrej Meszároš, 29-ročnému zadákovi však reálne hrozí výmena. O postup tvrdo bojujú Boston (Zdeno Chára) i Florida (Tomáš Kopecký). "Na začiatku marca odchádzajú generálny manažér Otto Sýkora a asistent Vladimír Országh na inšpekčnú cestu do zámoria, kde sa stretnú s viacerými hráčmi pôsobiacimi v NHL. Budú s nimi hovoriť aj na reprezentačnú tému," prezradil český kouč.
     

Príprava na MS sa začne 19. marca, keď sa na prvom kempe zídu hokejisti z Európy, ktorým sa už skončila klubová sezóna. Vůjtek vie, že v záverečnej príprave už nemôže počítať so skúseným Tomášom Starostom. Obranca Slovana Bratislava sa v utorok podrobil operácii ľavého ramena, po ktorej ho čaká niekoľkomesačná rekonvalescencia. "Je to pre neho škoda. S Tomášom sme počítali do širšieho výberu, mal veľkú šancu dostať sa na majstrovstvá sveta," dodal Vůjtek na adresu 33-ročného beka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies