Vůjtek nominoval na úvodný kemp, Nagyov návrat po troch rokoch

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 15:17 • 2 min
Vůjtek nominoval na úvodný kemp, Nagyov návrat po troch rokoch

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek zaradil do nominácie na začiatok prípravy na MS v Minsku aj Ladislava Nagya. Útočník Jokeritu Helsinki sa vracia do národného tímu po takmer troch rokoch, za Slovensko hral naposledy na svetovom šampionáte v roku 2011 v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Na úvodnom zraze v utorok 1. apríla v Banskej Bystrici privíta 66-ročný kormidelník 22 hráčov. "Počas prvého týždňa sa zameriame na kondíciu a odštartujeme prípravu, ktorá bude trvať až do začiatku majstrovstiev sveta, čo je päť a pol týždňa," citoval oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) slová generálneho manažéra reprezentácie Otta Sýkoru.

 

Počas prípravy na májové MS v Bielorusku odohrajú Slováci 8 prípravných stretnutí, z toho 6 na domácom ľade. Najskôr privítajú 11. a 13. apríla v rámci Euro Hockey Tour v Bratislave Rusko, o týždeň neskôr ich čaká dvojzápas vo Francúzsku. Následne 24. a 26. apríla hostia v Košiciach a Poprade Fínsko a prípravné stretnutia uzavrú turnajom Slovakia Cup v Bratislave. Na ňom sa reprezentačný výber predstaví proti Lotyšsku a Nórsku.

Nominácia SR na úvodný kemp v Banskej Bystrici:
brankári - Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL), Marek Šimko (HKM Zvolen)
obrancovia - Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/CR), Karol Sloboda, Richard Stehlík (obaja HC Vítkovice/ČR), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb/Chor./KHL), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR)
útočníci - Martin Bakoš (Slovan Bratislava/KHL), Martin Bartek, Tomáš Bulík (obaja Bílí Tygři Liberec/ČR), Marcel Haščák (Dinamo Riga/Lot./KHL), Adam Lapšanský (HK Poprad), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava/KHL), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín.), David Skokan (Slavia Praha/ČR), Rastislav Špirko (Spartak Moskva/Rus./KHL), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR), Peter Zuzin (HKM Zvolen).
realizačný tím - Otto Sýkora (generálny manažér), Vladimír Vůjtek (tréner), Peter Oremus (asistent trénera), Mudr. František Okál (lekár), Michal Malina, Michal Nemček, Samuel Petráš (maséri)

Program prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie pred MS v Minsku:
Euro Hockey Challenge
piatok 11. apríla: SR - Rusko (Bratislava, 17.00)
nedeľa 13. apríla: SR - Rusko (Bratislava, 17.00)
štvrtok 17. apríla: Francúzsko - SR (Gap)
sobota 19. apríla: Francúzsko - SR (Grenoble)
štvrtok 24. apríla: SR - Fínsko (Košice)
sobota 26. apríla: SR - Fínsko (Poprad)
      
Slovakia Cup 2014 (Bratislava)
1.-3. mája, zúčastnené tímy: SR, Lotyšsko, Nórsko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies