Vůjtek: Nevieme dotiahnuť zápas do víťazstva

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 09:42 • 2 min
Vůjtek: Nevieme dotiahnuť zápas do víťazstva

KOŠICE - Dve tretiny solídny kombinačný výkon, ale potom zbytočné vylúčenia a zaslúžený trest.

slovakia

left justify in out

Po štvrtkovom prípravnom zápase slovenských hokejistov s bieloruskými v Košiciach sa viacerí hráči aj tréner Vladimír Vůjtek zhodli, že slovenskej hre chýbala kontinuálne kvalita počas celých 60 minút. Slováci viedli po dvoch tretinách 3:2, ale napokon zachraňoval aspoň predĺženie obranca Peter Podhradský. Ani to však na víťazstvo nestačilo, lebo domáci pred 7-tisícovou návštevou v hľadisku Steel arény padli v nájazdoch.

"Každý nastupuje do zápasu s tým, že chce dostať čo najmenej gólov. My sme dnes inkasovali až trikrát v oslabení, musíme si to pozrieť na videu. Oslabenia sme hrali zle, vyšachovali nás z nacvičených signálov," priznal Podhradský. K svojmu vyrovnávajúcemu gólu, keď po odrazenom puku obišiel bránku a efektne zakončil, povedal: "Iba som sledoval puk a vyšlo mi to na bekhend.“

Brankár Július Hudáček v Košiciach v minulosti oslavoval tri majstrovské tituly, v zápase s Bielorusmi sa blysol niekoľkými parádnymi zákrokmi, ale v nájazdoch ich nevychytal a ďakovačku tribún si nevychutnal. "Prvý nájazd - súper mal trochu šťastie, postavil sa mu puk a trafil to priamo do vinkľa. Ten druhý, už som si myslel, že ho mám, ale rutinérsky to zakončil. Ale inak - so súperom,akým je Bielorusko, nemôžeme hrať 16 - 18 minút v oslabení. Zbytočne sme faulovali a potom sme ich vrátili do hry,“ konštatoval Hudáček.

Trénera slovenského tímu 14 dní pred úvodným vystúpením jeho zverencov na majstrovstvách sveta v Ostrave neteší, že z piatich prípravných stretnutí zvíťazil v jedinom. "Nevieme dotiahnuť zápas do víťazného konca, stále nám niečo chýba. Poučujeme sa z každého zápasu, ale ešte ani raz sme nedokázali počas celých 60 minút hrať to, čoho sme schopní. Vždy nám vypadnú nejaké minúty,“ kriticky poznamenal Vladimír Vůjtek.

V sobotu budú mať Slováci v Poprade proti Bielorusom šancu na odvetu. Slovenskí hokejisti nezvíťazili nad bieloruskými od 12. apríla 2013, odvtedy sa v zápasoch s týmto súperom zrodilo už päť prehier. "Dáme šancu aj tým hráčom, ktorí dnes v Košiciach nenastúpili. Ďalšie posily zatiaľ nebudú k dispozícii,“ uviedol Vůjtek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies