Vůjtek: Možno na seba narazia dve rovnaké taktiky

NETKY.SK • 17 Február 2014, 13:56 • 2 min
Vůjtek: Možno na seba narazia dve rovnaké taktiky

SOČI - Vladimír Vůjtek: "Klimkovice budú v utorok rozpoltené".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimíra Vůjtka čaká v utorok v Soči ďalší špeciálny zápas, keďže jeho zverenci nastúpia proti Česku v súboji o postup do olympijského štvrťfinále. Pre oboch súperov bude vzájomné merania síl veľmi dôležité, pretože prípadné vypadnutie bude znamenať veľký neúspech na celom turnaji. "Je to zápas, na ktorý sa diváci v Česku a na Slovensku veľmi tešia. Preberajú ho viac, ako keby sa hralo proti Švajčiarom či Fínom," myslí si 66-ročný hokejový odborník z moravských Klimkovíc. A práve v tejto dedinke bude mať aj slovenský tím veľkú podporu. "Myslím si, že Klimkovice budú v utorok rozpoltené. Niekto bude fandiť Slovensku, niekto Česku. Zápas sa bude pozerať asi v krčme," prezradil kouč slovenského mužstva. 


Vůjtek nechce prirovnávať utorkový duel k semifinále z MS 2012, v ktorom Slováci zvíťazili 3:1. "Vtedy sa hralo o medaily, to bol iný duel. Teraz je to na olympiáde v boji o vyššie miesta. Možno na seba narazia dve rovnaké taktiky. Kto ju bude dodržiavať dôslednejšie a lepšie využije brejky, ten zvíťazí," poznamenal.

 

Slováci pod vedením Vladimíra Vůjtka v nedeľu predviedli proti Rusku výborný výkon, po ktorom prehrali s favoritom 0:1 po samostatných nájazdoch. Tomu však predchádzali dve potupné prehry - s Američanmi 1:7 a Slovincami 1:3. Po druhom stretnutí si sami hráči urobili stretnutie bez trénerov a rozobrali vzniknutú situáciu. "Neprekvapilo ma, že hráči si po zápase proti Slovinsku spravili míting, som na to zvyknutý. Stalo sa to aj na MS v Helsinkách. Hráči si povedia viac, keď sú sami bez trénerov. Čakali sme, že kolektívnym duchom nám to pôjde od začiatku, ale nemohli sme sa nájsť a chýbala nám iskra. Beriem to ako šport. Som rád, že v nedeľu sme dokázali trochu napraviť reputáciu, ktorú sme v prvých dvoch dueloch stratili. Verím, že v utorok budeme pokračovať v dobrom výkone. Ukázalo sa to už viackrát, že lepšie sa nám hrá z pozície outsidera," prezradil Vůjtek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona