Vůjtek: Mal som Mira zobrať a mal by som pokoj

NETKY.SK • 26 Február 2014, 16:21 • 2 min
Vůjtek: Mal som Mira zobrať a mal by som pokoj

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek zobral neúspech národného tímu na olympijskom turnaji v Soči na seba a spolu s generálnym manažérom tímu Ottom Sýkorom ponúkli svoje funkcie.

slovakia

left justify in out

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) ale ich rezignáciu neprijal a obaja tak zostávajú vo svojich funkciách až do majstrovstiev sveta 2014 v Minsku.
      

Vladimír Vůjtek priznal, že rozhodnutie zložiť funkciu sa zrodilo v jeho hlave ešte v Soči. "V dejisku olympiády sme zostali aj po vypadnutí našej reprezentácie z turnaja. Analyzoval som všetky pre a proti a po dlhšom uvažovaní som došiel k názoru, že tú funkciu musím dať k dispozícii. Že to nechám na zodpovedných ľudí, či ju prijmú alebo nie," uviedol Vůjtek.
      

Okrem funkcionárov zo SZĽH podporili českého kouča aj hráči z NHL, ktorí sa v liste adresovanom šéfom slovenského hokeja jednoznačne vyslovili za zotrvanie trénera a generálneho manažéra pri reprezentácii. "Ja som s nimi nikdy nemal problém, myslím, že so všetkými sme vychádzali veľmi dobre, odohrali sme spolu dve dobré majstrovstvá sveta. Teraz dúfam, že celá situácia sa upokojí a my tréneri a realizačný tím budeme mať pokoj v ďalšej práci," dodal reprezentačný kormidelník, ktorý sa zároveň nevyhol otázke, či by s odstupom času v príprave na ZOH urobil niečo inak. "Nič by som nemenil, ale niekoľkokrát som si povedal, že som mal toho Mira (Šatana) zobrať a mal by som pokoj," znela Vůjtkova úprimná odpoveď.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies