Vůjtek má Nemečkovu podporu

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 09:47 • 2 min
Vůjtek má Nemečkovu podporu

BRATISLAVA - Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček podporí vo funkcii reprezentačného trénera SR Vladimíra Vůjtka.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatsedemročnému českému koučovi sa končí zmluva a o jeho zotrvaní čí nepokračovaní spolupráce sa rozhodne na budúcotýždňovom zasadnutí výkonného výboru SZĽH. "Nerád by som predčasne rozoberal túto tému, špekuloval či filozofoval o nej. Zaoberať sa tým budeme na výkonnom výbore. Nepredbiehajme, čo sa nakoniec udeje. Za seba však môžem povedať, že Vladimíra Vůjtka podporím a navrhnem, aby ako tréner ešte rok zostal pri našom reprezentačnom tíme. Jeho robotu si veľmi vážim, preto som sa takto rozhodol," povedal pre sobotňajšie vydanie denníka Šport Nemeček a doplnil: "Za posledné tri roky, ktoré bol pri kormidle reprezentácie, vykonával svoju prácu veľmi zodpovedne a dobre. Aj keď nám táto sezóna nevyšla na OH a ani na MS, dokázal aj vďaka situácii, ktorá nastala, zapracovať do tímu viacerých nových hráčov. Napokon, mnohí z mladých sa ukázali v Minsku v dobrom svetle. Generačnú výmenu naozaj potrebujeme. Isteže, nebolo všetko ideálne, ale každý robí chyby. Tieto témy však preberieme pri analýze nášho vystúpenia na šampionáte."

 

Vůjtkovi zverenci nepostúpili na končiacich sa 78. MS v Bielorusku do štvrťfinále, obsadili deviate miesto. Predtým na februárových zimných olympijských hrách v ruskom Soči získali v základnej skupine len jediný bod za prehru po samostatných nájazdoch s Rusmi a v súboji o účasť vo štvrťfinále nestačili na Čechov (3:5). Samotný Vůjtek sa tento týždeň vyjadril, že nevie, či bude pokračovať vo svojej slovenskej misii. "Najprv sa musím porozprávať s koučom, či môj návrh vôbec prijme. Ak áno, až potom ho predložím členom výkonného výboru. Záujem predĺžiť kontrakt s Vladimírov Vůjtkom o rok sa vzťahuje aj na to, že majstrovstvá sveta budú v Česku a po nich sa končí mandát celého súčasného výkonného výboru. Nuž a po nich, ak budú chcieť, si môžu zvoliť nového trénera," dodal pre Šport Nemeček. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies