Vůjtek chápe organizátorov Svetového pohára, chcú hráčov z NHL

NETKY.SK • 9 December 2014, 15:44 • 2 min
Vůjtek chápe organizátorov Svetového pohára, chcú hráčov z NHL

BRATISLAVA - Hlavný tréner hokejistov SR Vladimír Vůjtek sa v utorok na stretnutí s novinármi vyjadril aj k už medializovanému projektu z dielne NHL a NHLPA postaviť na Svetovom pohári 2016 v Kanade ako jeho ďalšieho účastníka nadnárodný výber Európy.

slovakia

left justify in out

Zámorskí šéfovia SP 2016 chcú týmto "národnostným mixom" doplniť šesticu mužstiev Kanada, USA, Rusko, Česko, Švédsko a Fínsko. Vo výbere Európy by podľa návrhu boli okrem Slovákov aj Nemci, Švajčiari, Nóri, Francúzi či Dáni.

 

"Svetový pohár 2016 organizujú ľudia z NHL, ktorí chcú mať na podujatí predovšetkým hráčov z klubov NHL. Súvisí to s popularitou tejto súťaže v zámorí," reagoval Vladimír Vůjtek na otázku o myšlienke zaradiť najlepších Slovákov do nadnárodného európskeho výberu. 

 

"Keďže momentálne hrá v kanadsko-americkej súťaži iba dvanásť Slovákov, samostatné mužstvo, ktoré by splnilo hlavnú podmienku zámorských organizátorov, zložiť nevieme. Preto naši najlepší hráči budú môcť na tomto prestížnej akcii vystúpiť ako súčasť spomenutého európskeho výberu," pripomenul doteraz známe fakty prvý muž realizačného tímu národného výberu SR. 

 

Hlavný tréner hokejistov SR však priznal, že v tomto období nechce vynášať predčasné závery. Zároveň upozorňuje médiá, že idea zložiť pre Svetový pohár 2016 európsky hokejový výber je zatiaľ iba v prvom štádiu riešenia. 

 

"Zatiaľ je to ešte iba prvý návrh. Hráči z klubov NHL, ktorí nebudú v roku 2016 hrať Svetový pohár vo svojich reprezentačných výberoch, budú s jeho organizátormi ešte o konečnej podobe zamýšľaného mužstva Európy iba rokovať," tvrdil Vladimír Vůjtek a pokračoval: " Nechcel by som predbiehať vývoj, v tejto chvíli je ešte predčasné vynášať o tomto projekte nejaké unáhlené súdy. Všetko okolo Svetového pohára 2016 je iba v štádiu plánov a nápadov. Tieto veci sa podľa mňa postupne ešte utrasú a vyriešia. Pred nami sú teraz najmä majstrovstvá sveta v Česku, ktoré budú o päť mesiacov. Práve k tomuto podujatiu budeme smerovať našu prípravu. " 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies