Vůjtek čaká, že zaberie celý tím, gólovo najmä Ján Sýkora

NETKY.SK • 10 December 2014, 15:23 • 2 min
Vůjtek čaká, že zaberie celý tím, gólovo najmä Ján Sýkora

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek pozval na predvianočný turnaj Arosa Challenge vo Švajčiarsku (19. - 20. decembra) až poltucet hráčov z KHL. Troch z HC Slovan Bratislava (Tomáš Starosta, Martin Štajnoch, Štefan Ružička), dvoch z Amuru Chabarovsk (Michel Miklík, Marcel Haščák) a jedného z tímu nováčika súťaže Lady Togliatti (Karol Sloboda).

slovakia

left justify in out

Novinárov zaujímalo, či práve spomenutá šestica by mala byť základným pilierom jeho výberu v prvom súboji s Bieloruskom. "My sa spoliehame na všetkých hráčov. To je ťažké teraz povedať... Najlepšie by bolo, keby zabral celý tím. Samozrejme, že najviac čakáme od tých skúsenejších hokejistov. Predovšetkým na nich bude ležať najväčší diel zodpovednosti. Oni by mali byť nositeľmi kvality. Pokiaľ ide o zakončenie, v poslednom období má veľmi dobrú formu najmä Jano Sýkora, ktorého sú v Česku plné noviny a televízie. Dosiahol dva rýchle hetriky za sebou, ktoré som videl v televízii. Jeho góly boli naozaj pekné. On hrá s veľkou chuťou a veľkým prehľadom," reagoval Vladimír Vůjtek na otázku, ktorí hráči by sa podľa neho mali starať o presnú koncovku slovenského hokejového výberu na blížiacom sa medzinárodnom turnaji Arosa Challenge. 

 

Slováci sa vo Švajčiarsku predstavia v konkurencii domácej reprezentácie, Bieloruska a Nórska. Podľa už známeho programu odohrajú zverenci Vladimíra Vůjteka prvý duel 19. decembra s Bieloruskom. Švajčiari sa v ten istý deň stretnú s Nórskom. Víťazi týchto duelov si zmerajú sily vo finále podujatia, pre zdolaných zostane súboj o 3. miesto. 

 

"Či očakávam, že Adam Lapšanský bude pokračovať vo svojom nedávnom streleckom galapredstavení v reprezentácii? Ťažko povedať... K Adamovi mám teraz trochu výhrady, pretože v slovenskej extralige sa mu nedarí tak, ako by on chcel. V našej aktuálnej nominácii však je na základe výkonov, ktoré predvádzal v reprezentácii na predchádzajúcich turnajoch," povedal hlavný tréner hokejistov SR na margo 24-ročného rodáka z Popradu, ktorému sa strelecky viac darí na medzinárodnej scéne než v drese HC Košice v najvyššej domácej súťaži. 

 

"Veľmi dobrú formu má aj Juraj Mikuš v Sparte Praha. Celý čas odvádza veľmi dobré výkony. Spolu s Marekom Ďalogom tvoria veľmi dobrú dvojicu," pokračoval prvý muž realizačného tímu slovenského národného výberu pri menovaní očakávaných "ťahúňov" na turnaji vo Švajčiarsku. 

 

Kormidelník slovenskej hokejovej reprezentácie sa pri rozhovore o blížiacej sa medzinárodnej konfrontácii pred koncom tohto kalendárneho roka nebránil ani otázke, prečo na reprezentačnú akciu do krajiny "helvétskeho kríža" pozval práve dvojicu brankárov Július Hudáček - Marek Čiliak. 

 

"Brankára Hudáčka veľmi dobre poznáme. Mali sme ho v tíme na troch majstrovstvách sveta, hoci iba v pozícii tretieho brankára. Teší nás, že Julo vo Švédsku momentálne chytá vo veľmi dobrej forme. Preto mu chceme dať šancu aj teraz vo Švajčiarsku. Jeden duel odchytá Hudáček, druhý Čiliak. V tejto chvíli však nevieme ešte povedať, kto pôjde do bránky v prvom stretnutí s Bieloruskom. O tom sa musíme ešte spolu poradiť," reagoval Vladimír Vůjtek na otázku agentúry SITA, kto z dvojice nominovaných brankárov bude na turnaji Arosa Challenge ako prvý odolávať bieloruským streleckým pokusom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies