V Jordánsku zatkli muža so 45 kilogramami kvalitných výbušnín

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 16:42 • 2 min
V Jordánsku zatkli muža so 45 kilogramami kvalitných výbušnín

AMMÁN - Jordánske bezpečnostné sily zatkli muža s napojením na iránsku skupinu Bajt al-Makdis pre podozrenie, že na území krajiny plánoval podniknúť teroristické útoky.

slovakia

left justify in out

Vláde patriaci denník ar-Ráí napísal, že bezpečnostné sily zhabali 45 kilogramov prvotriednych, vysoko výbušných trhavín vo vlastníctve muža a že išlo o najväčší úlovok v Jordánsku za uplynulé desaťročie.
     

Denník ar-Ráí dodal, že podozrivý má iracké aj nórske občianstvo. Noviny a tiež štátna tlačová agentúra Petra informovali, že podozrivý má väzby na iránsku skupinu nazývanú Bajt al-Makdis, ale ďalšie podrobnosti neuviedli.
     

Na súde zaoberajúcom sa prípadmi národnej bezpečnosti sa dnes uskutočnilo prvé pojednávanie v kauze. Súd vydal nariadenie neposkytovať informácie médiám ani verejnosti. Hovorca jordánskej vlády sa k prípadu odmietol vyjadriť.
     

Prozápadne orientované Jordánsko je v stave vysokej pohotovosti, pretože na jeho území hrozia teroristické útoky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona