V Jordánsku rokovali zástupcovia Saudskej Arábie a jej regionálnych spojencov

NETKY.SK • 31 Január 2019, 16:57 • 2 min
V Jordánsku rokovali zástupcovia Saudskej Arábie a jej regionálnych spojencov

AMMÁN - Vzájomná koordinácia reakcií na prebiehajúce konflikty na Blízkom východe bola témou dvojdňového stretnutia predstaviteľov Saudskej Arábie a jej regionálnych spojencov, ktoré sa vo štvrtok skončilo v Jordánsku.

slovakia

left justify in out

Na rokovaniach sa okrem predstaviteľov Saudskej Arábie a Jordánska zúčastnili aj ministri zahraničných vecí Bahrajnu, Egypta, Kuvajtu a Spojených arabských emirátov, informovala agentúra AFP.

 

Jordánsky minister zahraničných vecí Ajman Safadí označil rozhovory konajúce sa za zatvorenými dverami za "konzultácie medzi bratmi a priateľmi", ktorých cieľom bolo "vymeniť si názory na vývoj v regióne a identifikovať možnosti spolupráce pri prekonávaní regionálnych kríz".

 

 

Hoci detaily rozhovorov nie sú známe, stretnutie sa konalo v čase, kedy sa začínajú znova ozývať hlasy volajúce po návrate Sýrie do Ligy arabských štátov (LAŠ). Organizácia pozastavila členstvo Damasku v roku 2011 v súvislosti s prebiehajúcou občianskou vojnou. Na návrat Sýrie do LAŠ vyzvalo už niekoľko arabských štátov vrátane Libanonu a Tuniska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies