V Johannesburgu dostane boj proti dopingu nový impulz

NETKY.SK • 12 November 2013, 11:29 • 2 min
V Johannesburgu dostane boj proti dopingu nový impulz

JOHANNESBURG - Od utorka sa v juhoafrickom Johannesburgu rozhoduje o ďalšom smerovaní nikdy sa nekončiaceho boja proti dopingu v športe.

slovakia

left justify in out

V kongresovom centre v Sandtone sa uskutoční štvordňová Svetová konferencia spojená so zasadnutím výkonného výboru Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). Oficiálna časť rokovaní sa rozbehne až v stredu. Diskutovať sa bude o vzťahu WADA k športovým federáciám, o výsledkoch auditu na Jamajke, o tvrdších trestoch pre vinníkov a do programu by sa malo dostať aj prehodnotenie sankcií pre jedného z najväčších - Lancea Armstronga. Sláva bývalého cyklistu sa rozplynula pred rokom, keď útoky na jeho poctivosť viedli k priznaniu, že si počas kariéry pomáhal celým radom zakázaných látok a metód.

Ak všetko pôjde podľa plánu, výsledkom konferencie bude konečná verzia tretieho vydania Svetového antidopingového kódexu. Tá pravdepodobne bude obsahovať nový sadzobník so štvorročným zastavením činnosti za prvý priestupok namiesto doterajšieho dvojročného a automatickou diskvalifikáciou z účasti na olympijských hrách. 

Po konferencii sa na čelo WADA postaví nový - už tretí prezident. Škóta Craiga Reedieho nominoval Medzinárodný olympijský výbor. Doteraz organizáciu viedol Austrálčan John Fahey, ktorý v roku 2008 nahradil Kanaďana Dicka Pounda. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies