V Jihlave dva prestížne súboje medzi Českom a Slovenskom

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 11:56 • 2 min
V Jihlave dva prestížne súboje medzi Českom a Slovenskom

JIHLAVA - Vyvrcholením štvrtého týždňa spoločnej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie na májové majstrovstvá sveta v Česku budú dva prípravné súboje proti národnému tímu organizátora šampionátu. Hostiť ich bude Jihlava, stretnutia sa uskutočnia vo štvrtok 9. apríla o 17.00 h a o deň neskôr o 18.00 h.

slovakia

left justify in out

Zápasy medzi výbermi Slovenska a Česka majú vždy špecifický náboj, či už ide o medaily na vrcholných podujatiach alebo prípravu pred MS. V doterajších 58 dueloch sa viac darilo Čechom, ktorí si pripísali 38 víťazstiev. Slováci triumfovali 13-krát a sedem meraní síl sa skončilo nerozhodne. Naposledy sa obe mužstvá stretli v máji 2014 na svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku, v základnej skupine sa z triumfu 3:2 po predĺžení tešili Česi. Slovenský kolektív triumfoval v apríli 2013 v dvoch prípravných súbojoch v Prahe (3:2) i Bratislave (3:0). "Bude to pre nás ťažký súper, ale práve takých náročných potrebujeme, aby sme si preverili všetkých hráčov," povedal tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek.

 

Najmä prvé stretnutie bude zaujímavé pre útočníka Milana Bartoviča, ktorý v minulosti strávil päť sezón v Liberci a v tomto severočeskom meste býva. Vo štvrtok totiž kapitán Slovana Bratislava oslávi 34. narodeniny. "Bývam síce v Liberci, ale nemyslím si, že to pre mňa budú extrémne špeciálne zápasy. Česko je tradičný súper, očakávam vypätejšie súboje. Verím, že s dobrým koncom pre nás. Každý triumf totiž dodá tímu sebavedomie, každý výsledok sa ráta. Musíme to odohrať čo najlepšie a hľadieť aj na rezultát. Na narodeniny 9. apríla som odohral už dosť zápasov, preto to tiež neberiem nejako zvláštne. Budem mať už 34 rokov, čo je celkom dosť. Možno tým to bude špecifické," poznamenal s úsmevom Bartovič. Jeho klubový spoluhráč Libor Hudáček je presvedčený, že celý slovenský tím odovzdá na ľade maximum. "Každý hráč chce ísť na majstrovstvá sveta. Niekedy nám možno jedna tretina nevyjde, ale tréner potom zdvihne hlas a uvedomíme si, kde sme a o čo ide. Aj keď je príprava, všetci pôjdeme na sto percent. Každý Slovák chce vyhrať nad 'bratmi' a my urobíme všetko pre to, aby nám to vyšlo. Chceme zvíťaziť, aj ked ide len o prípravu. Triumf nad Českom chutí dvojnásobne ako nad iným súperom," prezradil 24-ročný krídelník L. Hudáček.

 

Náročné súboje očakáva aj Marcel Haščák. "Tréner bude s určitosťou dbať na to, aby sme boli dobre pripravení, lebo isto je to jeho srdcovka. Každý duel i tréning už je zápasom o miesto, pretože je nás tu dosť a veľa hokejistov ešte hrá v kluboch. Urobíme všetko pre to, aby sme Čechov zdolali," povedal popradský rodák Haščák. Iný Popradčan Tomáš Marcinko, ktorý na klubovej úrovni pôsobil v sezóne 2014/2015 v Pardubiciach, považuje Čechov za ťažkého súpera. "vždy majú skvelý tím. Síce ešte tiež nemajú blízko k záverečnej nominácii, ale budú mať svoju silu a kvalitne nás preveria. Mám v českom tíme troch klubových spoluhráčov. S Čechmi je to vždy rivalita, má to špeciálny náboj," poznamenal Marcinko. V Pardubiciach strávil súťažný ročník aj Radoslav Tybor a je tiež presvedčený, že súboje v Jihlave budú veľmi náročné. "Ani jeden z tímov síce ešte nemá kompletný káder pre majstrovstvá sveta, o to tie súboje budú ťažšie. Každý sa totiž chce ukázať, všetci musíme hrať na 120 percent. Budú to náročné stretnutia, aj Česi sa na nás poriadne pripravia. Verím, že sa uspieť podarí nám," povedal Tybor.

 

Český tím sa na Slovákov pripravuje v pražských Letňanoch. Z aktuálneho kádra do zápasov v Jihave nezasiahne Vladimír Sobotka. "Chcel by som, aby proti Slovákov nastúpila väčšina chlapcov. Voľno dostane Vláďa Sobotka, chceme mu dať ďalší týždeň, aby sa do toho dostal. Väčšina hráčov s nami cestuje do Jihlavy, možno však necháme oddychovať Petra Koukala," povedal tréner českého mužstva Vladimír Růžička.

Kádre Slovenska a Česka na tohtotýždňové prípravné hokejové zápasy v Jihlave:

SLOVENSKO
Brankári: Július Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Branislav Konrád (Dukla Trenčín), Ján Laco (Barys Astana, Rus./KHL)
Obrancovia: Ivan Baranka (Slovan Bratislava), Peter Čerešňák (HC Vítkovice Steel, ČR), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron, Švaj.), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Lukáš Kozák (Slovan Bratislava/Dukla Trenčín), Peter Podhradský (Lada Togliatti, Rus./KHL), Michal Sersen (Slovan Bratislava), Karol Sloboda (Lada Togliatti, Rus./KHL), Ivan Švarný (Dinamo Minsk, Biel./KHL)
Útočníci: Milan Bartovič (Slovan Bratislava), Mário Bližňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Rastislav Dej (HK Mountfield Hradec Králové, ČR), Marcel Haščák (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Libor Hudáček (Slovan Bratislava), Patrik Lušňák (Junosť Minsk, Biel.), Tomáš Marcinko (HC ČSOB Pardubice, ČR), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Ladislav Nagy (Slovan Bratislava), Ján Sýkora (HC Škoda Plzeň), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice, ČR), Michael Vandas (HC Vítkovice Steel, ČR), Marek Viedenský (HKP Hämeenlinna, Fín.)

ČESKO
Brankári: Jakub Kovář (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň), Jan Lukáš (HC Sparta Praha)
Obrancovia: Miroslav Blaťák (Avangard Omsk, Rus./KHL), Petr Čáslava (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Bohumil Jank (Mountfield Hradec Králové), Jakub Jeřábek (HC Škoda Plzeň), Michal Kempný (Kometa Brno), Jan Kolář (Admiral Vladivostok, Rus./KHL), Jakub Krejčík (Örebro, Švéd.), Vojtěch Mozík (HC Škoda Plzeň), Jakub Nakládal (TPS Turku, Fín.), Martin Pláněk (Mountfield Hradec Králové)
Útočníci: Michal Birner (KalPa Kuopio, Fín.), Tomáš Filippi (Bílí Tygři Liberec), Petr Koukal (Jokerit Helsinki, Fín./KHL), Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk, Rus./KHL), Jiří Novotný (Lokomotiv Jaroslavľ, Rus./KHL), Petr Pohl (Eisbären Berlín, Nem.), Lukáš Radil (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Ondřej Roman (HC Vítkovice Steel), Martin Růžička (Traktor Čeľabinsk, Rus./KHL), Dominik Simon (HC Škoda Plzeň), Radek Smoleňák (MODO Hockey, Švéd.), Vladimír Sobotka (Avangard Omsk, Rus./KHL), Vladimír Svačina (HC Vítkovice Steel), Jakub Valský (Bílí Tygři Liberec), Martin Zaťovič (Lada Togliatti, Rus./KHL), Tomáš Zohorna (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice)

Program tohtotýždňových prípravných zápasoch v Jihlave:
štvrtok 9. apríla: Česko - Slovensko (17.00)
piatok 10. apríla: Česko - Slovensko (18.00)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona