V Jeruzaleme zmarili bombový útok na električku

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 11:36 • 2 min
V Jeruzaleme zmarili bombový útok na električku

JERUZALEM - Izraelská polícia zadržala dnes v Jeruzaleme 20-ročného Palestínčana, ktorý chcel podľa nej nastúpiť do električky s výbušnými zariadeniami ukrytými v taške. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na vyjadrenie hovorkyne izraelskej polície Luby Samriovej.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa uviedla, že zadržaný muž upútal pozornosť bezpečnostnej hliadky, keď čakal na električkovej zastávke s taškou, v ktorej sa pri kontrole našlo niekoľko tzv. rúrkových bômb. Privolané policajné zložky uzavreli okolité ulice v centre Jeruzalema a zastavili električkovú dopravu.


Palestínski radikáli zabili od septembra 34 Izraelčanov a dvoch amerických návštevníkov Izraela, a to prevažne pri bodných útokoch spáchaných jednotlivcami. Na vzostupe je však aj násilie, pri ktorom používajú strelné zbrane.
Izraelské sily medzitým usmrtili najmenej 200 Palestínčanov, z ktorých väčšinu identifikovali ako útočníkov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies