V Jeruzaleme opäť otvorili mešitu al-Aksá

NETKY.SK • 31 Október 2014, 15:44 • 2 min
V Jeruzaleme opäť otvorili mešitu al-Aksá

JERUZALEM - Izraelská polícia v piatok pre verejnosť opäť sprístupnila mešitu al-Aksá nachádzajúcu sa na posvätnej Chrámovej hore v Jeruzaleme.

slovakia

left justify in out

Urobila tak tesne pred piatkovými moslimskými modlitbami. Veriaci však mešitu môžu zatiaľ navštevovať len za prísnych bezpečnostných podmienok a za prítomnosti polície.

 

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás vo štvrtok uzavretie mešity al-Aksá odsúdil a označil to za "vyhlásenie vojny". "Táto nebezpečná izraelská eskalácia je vyhlásením vojny voči palestínskemu ľudu a jeho posvätným miestam arabského islamského národa," uviedol Abbás prostredníctvom svojho hovorcu. Islamský svätostánok uzavreli po pokuse o vraždu krajne pravicového aktivistu zo strany Palestínčana. Ten ho najskôr postrelil a neskôr sám zahynul počas prestrelky s izraelskou políciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona