V Jemene údajne zajali dvoch dôstojníkov iránskych Revolučných gárd

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 14:11 • 2 min
V Jemene údajne zajali dvoch dôstojníkov iránskych Revolučných gárd

ADEN - Príslušníci domobrany v juhojemenskom meste Aden oznámili, že zajali dnes dvoch dôstojníkov iránskych Revolučných gárd, ktorí radili bojovníkom zo šiitského povstaleckého hnutia húsíov.

slovakia

left justify in out

V prípade, že sa potvrdí táto informácia, zvýši to napätie medzi Iránom a Saudskou Arábiou - krajinami, ktoré súperia o vplyv na Blízkom východe, uviedla agentúra Reuters.

 

Teherán však popiera, že by poskytoval vojenskú podporu šiitským povstalcom, ktorých postup v Jemene viedol k náletom koalície pod vedením Saudskej Arábie.

 

V jemenskom konflikte stoja proti sebe jednotky verné súčasnému prezidentovi Abdovi Rabbuhovi Mansúrovi Hádímu a šiitskí húsíovia, ktorí chcú do čela štátu dosadiť Hádího predchodcu Alího Abdalláha Sáliha, zosadeného v roku 2012.

 

Vojenská koalícia vedená Saudskou Arábiou, ktorá podporuje súčasného jemenského prezidenta, začala pozície húsíov bombardovať 26. marca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona