V Jemene sa zrútilo bezpilotné lietadlo

NETKY.SK • 23 September 2014, 15:19 • 2 min
V Jemene sa zrútilo bezpilotné lietadlo

ADEN - Na juhu Jemenu sa dnes zrútilo bezpilotné lietadlo podobné tým, aké Spojené štáty v tejto krajine používajú na boj s militantmi. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na výpovede očitých svedkov.

slovakia

left justify in out

Podľa svedkov sa lietadlo zrútilo po tom, ako narazilo do hory neďaleko mesta Baihán v provincii Šabwa. Pád bezpilotného lietadla, ktoré narazilo do hory neďaleko Baihánu, potvrdil aj miestny predstaviteľ, podľa ktorého členovia miestnej milície v súčinnosti s armádou miesto dopadu lietadla obkľúčili, aby sa k jeho vraku nedostali nepovolané osoby.

 

USA využívajú bezpilotné lietadlá v Jemene a v iných krajinách na boj s militantmi bez toho, aby museli nasadiť do bojových akcií pozemné jednotky.

 

Washington používanie bezpilotných lietadiel v Jemene priznáva, ale verejne ich nasadzovanie nekomentuje. Jemen je domovom organizácie al-Káida na Arabskom polostrove, ktorá je jedným z najagresívnejších krídel teroristickej siete založenej Usámom bin Ládinom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies