V jednej z tried gymnázia 40 percent žiakov volilo extrémistov: Alarmujúci výsledok ukázal výskum

NETKY.SK • 3 Október 2017, 10:51 • 2 min
V jednej z tried gymnázia 40 percent žiakov volilo extrémistov: Alarmujúci výsledok ukázal výskum

TISOVEC - Približne 40 percent žiakov jednej triedy Evanjelického gymnázia Tisovec (EGT) v okrese Rimavská Sobota volilo v predchádzajúcich voľbách extrémistov.

slovakia

left justify in out

Spomínané číslo je výsledkom výskumu, ktorý na škole realizovali.

 

„Je to skutočne veľký problém. Tieto deti žijú v podmienkach, kde sa stretávajú s takýmito prejavmi, vnímajú reakciu svojich rodičov a pre nás pedagógov je mimoriadne náročné, aby sme ich viedli k tomu, že táto cesta extrémizmu nevedie do budúcnosti,“ konštatovala pedagogička a bývalá riaditeľka EGT Helena Pašiaková.

 

Extrémistické názory a postoje žiakov majú podľa nej pôvod v rodine. „Predsa len sú to deti, ktoré niekedy istým spôsobom rebelujú proti rodičom, v tomto prípade ale prijímajú ich názory a možno majú aj svoje negatívne skúsenosti,“ dodala Pašiaková s tým, že týchto žiakov nemožno považovať za fašistov. „Reagujú len na spoločenskú situáciu, ktorá je veľmi silná v tomto regióne,“ zakončila.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies