V Jedenástke roka UEFA kvinteto z FC Barcelona a rekordný Cristiano Ronaldo

NETKY.SK • 8 Január 2016, 14:21 • 2 min
V Jedenástke roka UEFA kvinteto z FC Barcelona a rekordný Cristiano Ronaldo

ZÜRICH - Päť hráčov úradujúceho európskeho majstra FC Barcelony sa dostalo do Jedenástky roka 2015 podľa Európskej futbalovej únie (UEFA). Informovala v piatok agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rekordný desiatykrát sa v elitnom tíme UEFA, ktorý vybralo viac ako 7 miliónov fanúšikom prostredníctvom hlasovania na webe UEFA, objavil Portugalčan Cristiano Ronaldo z Realu Madrid.

 

Osem hráčov je zo španielskej La Ligy, jej šampión z Katalánska má v tíme uplynulého roka kvinteto - Lionel Messi, Dani Alves, Gerard Pique, Andres Iniesta a Neymar. Z Realu Madrid je trio Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos a James Rodriguez.

 

Nemecký majster Bayern Mníchov "dodal" duo - brankára Manuela Neuera a obrancu Davida Alabu. Z talianskej Serie A je v mužstve jediný hráč - Paul Pogba z Juventusu Turín. Ani jedného zástupcu nemá vo výbere anglická Premier League.

 

Jedenástka roka 2015 podľa UEFA:

Manuel Neuer (Bayern Mníchov/Nem.) - David Alaba (Bayern Mníchov/Rak.), Sergio Ramos (Real Madrid/Šp.), Dani Alves (FC Barcelona/Braz.), Gerard Pique (FC Barcelona/Šp.) - Andres Iniesta (FC Barcelona/Šp.), Paul Pogba (Juventus Turín/Fr.), James Rodriguez (Real Madrid/Kol.) - Lionel Messi (FC Barcelona/Arg.), Neymar (FC Barcelona/Braz.), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Port.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona