V jeden deň prišli dve dôchodkyne o nemalé peniaze

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 11:40 • 2 min
V jeden deň prišli dve dôchodkyne o nemalé peniaze

VÍGĽAŠ - Na dôverčivosť a nepozornosť doplatili v uplynulých dňoch dve dôchodkyne z Vigľaša v okrese Detva a z Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel v utorok 21. apríla okolo 9.00 h do rodinného domu na Zámockej ulici vo Vígľaši.

 

"Predstieral záujem o stravovanie a starostlivosť 88-ročnej majiteľky domu. Následne využil jej nepozornosť a nezisteným spôsobom ukradol z riadne uzamknutého sekretára odložené peniaze a ušiel. Dôchodkyni spôsobil škodu 7400 eur," uviedla dnes k prípadu banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

 

Po páchateľovi polícia pátra. Za zločin krádeže v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

 

Ďalší prípad sa stal v ten istý deň okolo 10.00 h v Banskej Bystrici. Neznáma páchateľka zatelefonovala 66-ročnej žene, predstavila sa ako jej neter a žiadala o poskytnutie pôžičky vo výške 800 až 900 eur. Dôchodkyňa následne pred nákupným centrom Europa odovzdala neznámej žene 970 eur. Až neskôr zistila, že bola uvedená do omylu.

Páchateľka, po ktorej polícia pátra, je vysoká približne 160 cm, štíhlej postavy a má dlhé čierne vlasy. Na hlave mala červenú šiltovku a bola v tmavom oblečení. Za tento podvod hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies