V JE Kozloduj objavili poškodené bezpečnostné rúry

NETKY.SK • 20 Október 2010, 07:28 • 2 min
V JE Kozloduj objavili poškodené bezpečnostné rúry

V JE Kozloduj objavili poškodené bezpečnostné rúry

slovakia

left justify in out

Mechanické poškodenie troch bezpečnostných rúr v riadiacom systéme reaktora objavili pri riadnej pravidelnej kontrole v bulharskej Jadrovej elektrárni Kozloduj.
      Tento nález, v dôsledku ktorého sa oneskorí opätovné uvedenie bloku 6 do prevádzky, prinútil dnes bulharského ministra hospodárstva a energetiky Trajča Trajkova, aby ihneď navštívil elektráreň.
      K úniku rádioaktivity zo zariadenia podľa oficiálnych zdrojov nedošlo.
      Ako informoval spomínaný člen bulharskej vlády, výroba potrebných náhradných dielcov by trvala za normálnych okolností šesť až osem týždňov, dodávateľ z Ruskej federácie však prisľúbil, že ich pripraví v priebehu dvoch týždňov.
      Šéf bulharskej inštitúcie pre dohľad nad JE súčasne uviedol, že neodkladne preskúmajú celistvosť ďalších 28 podobných rúr.
      Reaktor 6 JE Kozloduj, ktorý kvôli rutinnej kontrole a výmene paliva odstavili 12. septembra, mali v pondelok uviesť opäť do prevádzky.

Zdroj: TASR, APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies