V Jasnej otvoria sezónu ozdobením stromčeka z drevených lyží

NETKY.SK • 3 December 2015, 11:29 • 2 min
V Jasnej otvoria sezónu ozdobením stromčeka z drevených lyží

JASNÁ - Najvyššie položený vianočný stromček na Liptove rozsvietia v Jasnej v piatok (4.12.) športovci. Oficiálne tak otvoria zimnú sezónu pod Chopkom. Nielen držitelia medailí z najvyšších svetových podujatí v rôznych športových disciplínach sa stretnú na druhom najvyššom kopci Nízkych Tatier.

slovakia

left justify in out

Pomôcť pri otvorení zimnej sezóny, s ktorou sa spája množstvo očakávaní, prídu Michal Martikán, Pavol Hurajt, Patrik Kuril i Dominika Multáňová. "Najkrajšou atrakciou podujatia bude zdobenie netradičného vianočného stromčeka, ktorý bude celý drevený a postavený z lyží. Spoločne ho ozdobia športovci s deťmi a pozvanými hosťami. Týmto spôsobom chceme dať všetkým na známosť, že pre dobrú vec sa vieme spojiť," vysvetlila Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

 

Správu o otvorení zimnej sezóny prinesie do sveta vo svojich pazúroch orol a tradične ju požehnajú aj kňazi zo severnej i južnej časti Chopku. Deti z Liptova a Horehronia si následne zmerajú sily v prvom zjazde sezóny. "Tento rok určite najviac očakávame od pretekov Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní, ktorý sa na Liptov vracia po vyše tridsiatich rokoch. Verím, že toto podujatie zvládneme a Slovensko sa bude prezentovať vo svete v najlepšom svetle," avizoval predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč.

 

Od novej sezóny si sľubujú veľa najmä v lyžiarskych strediskách, ktoré nezaháľali ani počas leta a pre návštevníkov pripravili množstvo vylepšení. Predvianočnú atmosféru dotvorí ochutnávka tradičných liptovských a horehronských špecialít, chýbať nebude ani kapustnica.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies