V JAR prepadli dom ďalšieho reprezentanta, incident prespal

NETKY.SK • 5 November 2014, 11:12 • 2 min
V JAR prepadli dom ďalšieho reprezentanta, incident prespal

SOWETO - Len pár dní po tragickom úmrtí brankára Senza Meyiwu sa stal obeťou lúpežného prepadnutia ďalší juhoafrický futbalový reprezentant. Do domu rodičov ofenzívneho stredopoliara Sibusisa Vilakaziho v Sowete vtrhli lupiči a ukradli im cennosti. Samotný kapitán klubu Bidvest Wits Johannesburg spal v zadnej časti väčšieho domu.

slovakia

left justify in out

"Bolo to krátko po polnoci. Ja som spal inde, rodičov sa pýtali, kde som a kde mám kľúče od auta. Nič som nepočul, spal som. Predstavte si, čo by sa mohlo stať, ak by som sa prebral a prišiel tam. Stále som otrasený z toho, čo sa stalo Senzovi," povedal Vilakazi. 

 

Futbalistovi rodičia zachovali rozvahu a neprezradili, že ich syn je blízko. Otcovi lupiči mierili zbraňou na hlavu. "Držali ich aj s mladším bratom ako rukojemníkov. Potom vzali peniaze, snubné prstene, audiotechniku a moje oblečenie. Každý však vie, že hľadali najmä mňa," popísal Vilakazi, ktorý je úradujúcim juhoafrickým Futbalistom roka. 

 

Incident potvrdil aj policajný dôstojník Kay Makhubele. "Vyšetrujeme prípad domovej krádeže. Zatiaľ sme nezatkli žiadneho podozrivého," priznal Makhubele. Vlani zavraždili v JAR okolo 17-tisíc ľudí. Informácie zverejnil s odvolaním sa na juhoafrické médiá Goal.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona