V Japonsku zhabali 193 kilogramov drog z Mexika

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 12:26 • 2 min
V Japonsku zhabali 193 kilogramov drog z Mexika

TOKIO - Japonská polícia dnes oznámila, že zhabala 193 kilogramov syntetických drog. Ukryté boli v náklade železnej rudy, ktorú dopravila do prístavného mesta Kóbe loď z Mexika.

slovakia

left justify in out

Drogy odhalili colníci, keď náklad röntgenovali. Polícia zatkla dvoch Mexičanov a jedného Japonca. Tí však pašovanie drog popreli. Podľa expertov majú zhabané narkotiká na čiernom trhu cenu takmer 143 miliónov dolárov.

Ruská agentúra ITAR-TASS pripomenula, že prílev drog z Mexika do Japonska je v poslednom čase na vzostupe. V roku 2008 úrady zverejnili len jeden prípad, v roku 2012 už 24. Zároveň stúpa tendencia pašovať drogy vo veľkom. Kým v minulosti ich pašeráci posielali do Japonska napríklad v batožine, teraz čoraz častejšie využívajú nákladné kontajnery.

Polícia tvrdí, že Japonsko je veľmi atraktívnym trhom pre juhoamerické zločinecké syndikáty, keďže ceny drog sú v krajine značne vysoké.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies