V Japonsku stúpa počet samovrážd detí. Čo je za tým?

NETKY.SK • 14 Október 2021, 08:06 • 2 min
V Japonsku stúpa počet samovrážd detí. Čo je za tým?

TOKIO - Vlani tiež narástol počet žien, ktoré si siahli na život v dôsledku zlej životnej situácie.

slovakia

left justify in out

Počet samovrážd detí v Japonsku je v súčasnosti najvyšší za viac ako 40 rokov - v čase, keď sa pre pandémiu COVID-19 zatvorili školy, si na život siahlo 415 žiakov základných a stredných škôl. Informovali o tom japonské médiá s odvolaním sa na údaje ministerstva školstva. Počet samovrážd maloletých v Japonsku je takmer o 100 vyšší než vlani a predstavuje najvyšší počet od začiatku vedenia takýchto záznamov v roku 1974, uviedli vo štvrtok noviny Asahi.

 

img

 

Rezort školstva uvádza, že viac ako 196 127 školákov pre pandémiu vymeškalo v škole 30 alebo viac dní. Na správanie detí mali obrovský vplyv zmeny v školách a domácnostiach súvisiace s epidemiologickými opatreniami, citovala predstaviteľa ministerstva stanica NHK.

 

Prečítajte si tiež: Obytnú budovu zachvátil zúrivý požiar. Hlásia mŕtvych a desiatky zranených

 

V roku 2020 stúpol počet žien, ktoré si vzali život v dôsledku emocionálnych a finančných ťažkostí spôsobených koronavírusovou krízou. Naopak, čo sa týka mužov, počet samovrážd sa v tomto období znížil.

 

img

 

V Japonsku sa samovražda považuje za spôsob, ako sa vyhnúť hanbe či pocitom poníženia, pripomína agentúra Reuters. Za uplynulých 15 rokov sa japonským úradom podarilo dosiahnuť pokles ich počtu o zhruba 40 percent, pričom od roku 2009 sa dokonca počet samovrážd 10 rokov za sebou neustále znižoval.

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies