VIDEO: V Japonsku sa zrútil diaľničný tunel, zahynulo deväť ľudí

NETKY.SK • 3 December 2012, 07:57 • 2 min
VIDEO: V Japonsku sa zrútil diaľničný tunel, zahynulo deväť ľudí

VIDEO: V Japonsku sa zrútil diaľničný tunel, zahynulo deväť ľudí

slovakia

left justify in out

imgPri zrútení diaľničného tunela v strednom Japonsku prišlo o život deväť ľudí. Vyplýva to z najnovšej bilancie, o ktorej v pondelok ráno (miestneho času) s odvolaním sa na úrady informovala japonská tlačová agentúra Kjódo.

Telá piatich z obetí objavili v mikrobuse, ktorý zachvátil požiar po tom, ako ho v nedeľu dopoludnia zasiahli betónové panely zo stropu tunela, uviedla televízia NHK. Traja ďalší ľudia zahynuli v osobnom vozidle a jednu obeť našli v chladiarenskom voze. Dve zranené ženy previezli do nemocnice.

Ku kolapsu tunela došlo na dôležitom diaľničnom ťahu spájajúcom Tokio so západom Japonska. V asi päťkilometrovom tuneli Sasago v prefektúre Jamanaši, vzdialenom 80 kilometrov od metropoly, sa z dosiaľ neznámych príčin zrútila na vozovku vyše stometrová časť stropu, tvorená niekoľko ton vážiacimi betónovými panelmi.

V čase tragédie sa v tuneli podľa správ nachádzalo približne 30 vozidiel. V tuneli súčasne vypukol požiar, ktorý sa hasičom podarilo uhasiť až po asi troch hodinách. Hustý dym z požiaru výrazne skomplikoval snahy o vyslobodenie ľudí uväznených vo vnútri.

Zdroj: TASR
{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?v=zFqBMYZ5v7A"}}



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona