V Japonsku sa obávajú krviprelievania: Nastal veľký rozkol v Yakuze

NETKY.SK • 8 September 2015, 18:11 • 2 min
V Japonsku sa obávajú krviprelievania: Nastal veľký rozkol v Yakuze

TOKIO – Rozkol v rámci najväčšieho syndikátu Yakuzy je potvrdený! Tisíce vylúčených členov gangu Yamaguchi-gumi si vytvorilo cez víkend nový syndikát. Japonská polícia očakáva vlnu násilností.

slovakia

left justify in out

Syndikát Yamaguchi-gumi je najväčším a najsilnejším v rámci Yakuzy a vládne nad všetkými ostatnými. Je s ním priamo spájaná až polovica všetkých gangstrov v Japonsku. Vždy keď nastane v rámci Yakuzy nejaký rozkol a následný rozpad, tieto okolnosti si vyžiadajú krvavú odplatu. Naposledy sa tak stalo v 80. rokoch minulého storočia, čo viedlo k 293 násilným zrážkam a sériám vrážd.

 

Podľa Kyodo News sa novovytvorená skupina nazýva Kobe Yamaguchi-gumi a oficiálne vyhlásila oddelenie a vydala aj dokument, v ktorom sa hanlivo vyjadrujú k lídrovi syndikátu Shinobu Tsukasaovi (alias Kenichi Shinoda).

 

Obviňujú ho z prehnaného egoizmu a z toho, že chce centrálu presunúť z Kobe do Tokia.

 

img

 

Dokument podpísal aj Kunio Inoue, líder Yameken-gumi – klanu Yakuzy vrámci Yamaguchi-gumi, ktorý má viac ako 2-tisíc členov.

 

Inoune vysvetľuje, že sa oddelili, aby ctili tradície svojich predkov, ktorý viedli Yamaguchi-gumi. Novovytvorený syndikát Kobe Yamaguchi bude používať logo, ktoré používa Tsukasov klan, čo môže spôsobiť ešte väčšiu eskaláciu konfliktu. Polícia je preto v plnej pohotovosti.

 

Pôvodný klan Yamaguchu-gumi mal 23-tisíc členov, čo je takmer polovica celej Yakuzy. Členov Koe Yamaguchi-gumi je momentálne asi 3-tisíc.

 

img

 

Syndikát Yamaguchi-gumi založil v roku 1915 japonský rybár. Je to najväčší japonský syndikát, ktorý pôsobí v 44 zo 47 japonských prefektúr, ktorý ma dosah aj v Ázii a USA.

 

Jeho majetok sa odhaduje na 80 miliárd dolár a podľa rebríčka časopisu Fortune ide o najbohatší syndikát na svete. Ich majetok pochádza z predaja drog, prostitúcie a podvodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies