V Japonsku sa na protest proti obrannej politike krajiny upálil muž

NETKY.SK • 12 November 2014, 08:36 • 2 min
V Japonsku sa na protest proti obrannej politike krajiny upálil muž

TOKIO - Japonec sa upálil v noci nadnes na protest proti vládnej politike, ktorá sa pod aktuálnym vedením premiéra Šinza Abeho odklonila od povojnového mierového smerovania. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Muž sa podľa stanice NHK zapálil v centre Tokia v parku Hibija a po prevoze do nemocnice ho vyhlásili za mŕtveho. Polícia našla videokameru a list adresovaný premiérovi a predsedom oboch komôr parlamentu, napísaný ako protest proti zásadnej zmene v smerovaní obrannej politiky.
      

V júli revidovala Abeho vláda jednak rôzne aspekty povojnovej silne pacifistickej ústavy Japonského cisárstva ako možnosti použitia väčšej vojenskej sily na cvičeniach v zámorí, a jednak dobrovoľne prijatý zákaz vývozu zbraní. Tieto kroky sa stretli s ostrým nesúhlasom verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona