V Japonsku sa konajú predčasné parlamentné voľby

NETKY.SK • 14 December 2014, 10:41 • 2 min
V Japonsku sa konajú predčasné parlamentné voľby

TOKIO - V Japonsku sa dnes konajú predčasné parlamentné voľby, ktorých favoritom je doteraz vládnuca Liberálnodemokratická strana (LDP).

slovakia

left justify in out

Vodca LDP Šinzó Abe by tak mohol získať nový mandát na presadenie svojho politického kurzu, ktorého cieľom je oživiť ekonomiku krajiny aj za cenu drastických opatrení, konštatovala agentúra Reuters.
      

Podľa prieskumov by LDP mohla získať vyše 300 zo 475 kresiel v dolnej komore japonského parlamentu, čo by bolo jej najvýraznejšie víťazstvo za celých 60 rokov jej existencie.  
      

Všeobecne sa očakáva, že LDP a jej koaličný partner Kómeitó vo voľbách zvíťazia so ziskom dvoch tretín mandátov, čím v parlamente vznikne "superväčšina".
      

Abe rozpustil v novembri dolnú komoru parlamentu, aby si vynútil voľby dva roky pred riadnym termínom. Prostredníctvom predčasných volieb si chce zaistiť ďalší štvorročný mandát pre pokračovanie svojej politiky zameranej na oživenie japonského hospodárstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona