V Japonsku odcudzili kufrík s bankovkami v hodnote 380 miliónov jenov, lup vážil 38 kilogramov

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 19:31 • 2 min
V Japonsku odcudzili kufrík s bankovkami v hodnote 380 miliónov jenov, lup vážil 38 kilogramov

TOKIO/FUKUOKA - Lupiči, ktorí prepadli 29-ročného podnikateľa v japonskom meste Fukuoka krátko po tom, čo si vyzdvihol finančnú hotovosť v banke, ukoristili kufrík s bankovkami v hodnote 380 miliónov jenov (v prepočte 3,2 milióna eur).

slovakia

left justify in out

K prepadu a krádeži kufra vážiaceho najmenej 38 kilogramov došlo na parkovisku. Podnikateľa lupiči zneškodnili za pomoci slzotvorného plynu a s korisťou ušli z miesta činu na motorovom vozidle.

 

Aj keď sa v Japonsku často platí v hotovosti, prepravovať takúto sumu v hotovosti individuálne je aj na tamojšie pomery neobvyklé.

 

Navyše krajina nepatrí medzi štáty s vysokou kriminalitou, prepady sú tu zriedkavé, aj keď tamojšia mafia jakuza je významným subjektom organizovaného zločinu.

 

Iba vlani však vo Fukuoke došlo ku krádeží v prepočte 4,6 milióna eur, ktorú spáchali zločinci prezlečení za policajtov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona