V januári bude v Etiópii potrebovať potravinovú pomoc vyše 10 miliónov ľudí

NETKY.SK • 8 December 2015, 08:48 • 2 min
V januári bude v Etiópii potrebovať potravinovú pomoc vyše 10 miliónov ľudí

ADDIS ABEBA - Vláda Etiópie oznámila, že viac než desať miliónov ľudí vrátane takmer šiestich miliónov detí bude od januára potrebovať potravinovú pomoc vzhľadom na sucho, ktoré sužuje východoafrickú krajinu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ etiópskeho rezortu poľnohospodárstva Mitiku Kassa v pondelok večer povedal, že vláda v súčasnosti distribuuje vlastné mimoriadne dodávky potravín, pretože pomoc prisľúbená darcami zatiaľ nedorazila. Dosiaľ podľa neho nedošlo pre sucho k stratám na životoch.

 

Vicepremiér Demeke Mekonnen odhadol, že sucho bude pokračovať dlho do roku 2016, a poukázal na nedostatok dopravných prostriedkov a zásob potravín ako na hlavné prekážky.

 

Riaditeľ humanitárnej organizácie Save the Children v Etiópii John Graham vo vyhlásení uviedol, že krajina zažíva najhoršie sucho za 50 rokov, pričom na adekvátnu reakciu na túto situáciu je potrebných 1,4 miliardy dolárov (1,3 mld. eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies