V Izraeli vydražili Einsteinovu teóriu šťastia za neuveriteľnú sumu

NETKY.SK • 25 Október 2017, 08:06 • 2 min
V Izraeli vydražili Einsteinovu teóriu šťastia za neuveriteľnú sumu

JERUZALEM - V Jeruzaleme v utorok vydražili Einsteinovu teóriu šťastia.

slovakia

left justify in out

Hoci nie je tak známa ako Einsteinova teória relativity, podľa sumy, ktorú ponúkol víťaz dražby, má hodnotu 1,3 milióna dolárov (v prepočte zhruba 1,1 milióna eur).

 

Aukčný dom Winner´s ponúkol v utorok do dražby papieriky, na ktorých Albert Einstein, zakladateľ modernej fyziky a jedna z najuznávanejších myšlienkových kapacít histórie, zdieľa svoje názory na život.

"Pokojný a striedmy život prináša viac šťastia ako naháňanie sa za úspechom kombinované s neustálou nervozitou," napísal Einstein rukou na lístoček, ktorý dal v roku 1922 počas návštevy Japonska hotelovému nosičovi batožín namiesto "všimného".

V dražbe sa objavil aj druhý takýto lístoček, na ktorom je Einsteinovou rukou napísané: "Kde je vôľa, tam je cesta". Ten sa podarilo vydražiť za 200-tisíc dolárov (v prepočte asi 170-tisíc eur).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies