V Izraeli ubodali vojaka; páchateľa hľadajú stovky policajtov

NETKY.SK • 1 December 2017, 11:16 • 2 min
V Izraeli ubodali vojaka; páchateľa hľadajú stovky policajtov

TEL AVIV - Séria útokov Palestínčanov v Izraeli má ďalšiu obeť - 19-ročného vojaka pôvodom z Tel Avivu zabili nožom v meste Arad.

slovakia

left justify in out

Neznámy páchateľ v noci na piatok spôsobil nožom smrteľné zranenia izraelskému vojakovi, ktorý čakal na autobus. Našli ho ťažko zraneného pri nákupnom centre v meste Arad ležiacom na juhu krajiny. Izraelská armáda incident považuje za teroristický útok. Páchateľ útoku je na úteku.

 

Podľa servera Ynetnews sa vojak stal obeťou útoku vo štvrtok večer, keď čakal na autobus na zastávke v blízkosti nákupného centra. Išlo o 19-ročného Rona Jicchaka Kukiu z Tel Avivu, ktorý sa údajne po útoku ťažko ranený snažil privolať pomoc. Nakoniec tak urobil vodič okoloidúceho auta. Pokusy privolanej záchranky resuscitovať mladého muža však neboli úspešné.

 

V rámci pátrania po páchateľovi úroku izraelská polícia postavila zátarasy na vstupoch do mesta, nad ktorým hliadkuje aj vrtuľník. Na pátraní sa podieľajú aj agenti tajnej služby Šin Bet a príslušníci ozbrojených síl. Celkovo je do akcie nasadených 250 príslušníkov bezpečnostných zložiek.

 

Ide o ďalší zo série útokov Palestínčanov na izraelských civilistov alebo príslušníkov bezpečnostných zložiek, ktorá sa začala v septembri 2015. V tejto sérii doteraz zabili viac ako 50 Izraelčanov, dvoch Američanov a jednu britskú turistku, ktorí boli v Izraeli na návšteve. Väčšina týchto útokov bola spáchaná nožom alebo išlo o zámerné vrazenie autom do davu. Izraelské bezpečnostné zložky za rovnaký čas zabili viac ako 260 Palestínčanov, z ktorých väčšinu označili za páchateľov útokov.

 

Izrael vidí za krviprelievaním palestínsku vzburu, avšak Palestínčania tvrdia, že tieto násilnosti sú aj dôsledkom ich frustrácie zo zmrazeného mierového procesu a už niekoľko desiatok rokov trvajúcej izraelskej okupácie palestínskych území.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies