V istej obci na Novom Zélande zakázali chov mačiek: Toto je dôvod!

NETKY.SK • 3 September 2018, 13:16 • 2 min
V istej obci na Novom Zélande zakázali chov mačiek: Toto je dôvod!

Viete si predstaviť, že by vám vláda zakázala chovať mačku?

slovakia

left justify in out

Novozélandská dedinka Omaui  má síce len 35 obyvateľov, no je aj domovom veľmi vzácneho a chráneného vtáctva. Práve to dalo tamojšiemu ministerstvu životného prostredia dôvod na vydanie nového, relatívne kuriózneho zákazu. Všetkým obyvateľom oznámili, že nesmú chovať mačky.

 

Presnejšie, pokiaľ niekto mačku už vlastní, je povinný ju vykastrovať, začipovať a nahlásiť úradom. Akonáhle zviera zomrie, opäť je potrebné to zaevidovať a majiteľ už tým pádom nemá nárok na ďalšiu. Vláda sa tak snaží zabrániť tomu, aby prirodzení predátori lovili chránené živočíchy. Podľa ministerky životného prostredia Eugenie Sage si ľudia v tejto lokalite musia vybrať, či chcú zachovať vzácnu súčasť prírody alebo budú radšej vlastniť mačky.

 

Obyvatelia sa proti novému nariadeniu búria, tvrdia, že v danej oblasti sa bez mačiek nedá žiť, pretože sú tu premnožené hlodavce, ktoré by im zdevastovali tak úrodu, ako aj obydlia samotné. Mnohí sú preto rozhodnutí proti zvláštnemu nariadeniu bojovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies