V Iráne zatkli tínedžerku: Zverejnila tanečné VIDEÁ na Instagrame

NETKY.SK • 8 Júl 2018, 13:45 • 2 min
V Iráne zatkli tínedžerku: Zverejnila tanečné VIDEÁ na Instagrame

TEHERÁN - Iránska polícia zatkla tínedžerku, ktorá na komunikačnej aplikácií Instagram zverejnila tanečné videá a zaujala nimi desaťtisíce užívateľov tejto služby.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v nedeľu agentúra AP.

 

Vo videu, ktoré v piatok odvysielala štátna iránska televízia, sa 18-ročné dievča priznalo k tomu, že porušilo zásady verejnej morálky. Mladá Iránka však trvala na tom, že to nemala v úmysle. Nebolo jasné, či toto vyhlásenie neurobila pod tlakom, všíma si AP.

 

Tínedžerka na svojom účte zverejnila asi 300 videí a na mnohých z nich tancuje. Na niektorých videách sa tiež objavila bez povinnej islamskej šatky. Jej konto na Instagrame sledovalo 43.000 užívateľov tejto aplikácie.

 

 

Iránska polícia uviedla, že plánuje podobné účty na Instagrame zablokovať a dodala, že súdy zvažujú, že k tejto aplikácii úplne zablokujú prístup. Iránske úrady v súčasnosti blokujú prístup na sociálne siete ako Facebook či Twitter, a mnohé ďalšie webstránky cenzurujú. Niektorým iránskym používateľom sa zablokovaniu týchto sietí darilo obísť vďaka anonymizačným proxy službám a virtuálnej privátnej sieti (VPN).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies