V Iráne zatkli ôsmich ľudí za "obscénne" videoklipy

NETKY.SK • 29 Máj 2016, 11:45 • 2 min
V Iráne zatkli ôsmich ľudí za "obscénne" videoklipy

TEHERÁN - Iránske úrady zadržali osem osôb, ktoré zaradili do programu "kontrarevolučnej" satelitnej televíznej stanice vysielajúcej zo zahraničia "obscénne" hudobné videoklipy.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP, ktorá súčasne pripomenula, že za "obscénne" a protiislamské sa v Iráne považuje, ak sa v klipe objaví spievajúca žena s nezahalenými vlasmi alebo spoločne s mužom.

 

Za kontrarevolučné zasa v Iráne označujú všetky televízne spoločnosti, ktoré sídlia v zahraničí a podľa Teheránu sa stavajú proti hodnotám islamskej republiky.

 

K zadržaniu podozrivých došlo minulý týždeň. Podľa agentúry Mizanonline, ktorá zverejňuje najmä informácie z justície, o tom informoval teheránsky prokurátor Abbás Džafarí Dolatabádí. Identita zadržaných, ani názov televízie nie sú známe.

 

Prostredníctvom družíc vysielajú desiatky televízií v perzštine. Časť z nich vysiela rôznorodé programy, vrátane spravodajstva, iné sa špecializujú ako hudobné kanály, alebo vysielajú len seriály alebo filmy.

 

Agentúra Mizaonline vo štvrtok oznámila zatknutie približne 30 dievčat a chlapcov. Každý z nich bol odsúdený na 99 úderov bičom za to, že sa zúčastnili na "zmiešanom" večierku, kde sa na dôvažok podával alkohol.

 

V polovici mája sa zasa kvôli propagácii protiislamskej kultúry zatýkalo v iránskom modelingu, a to za fotografie žien s nezahalenou hlavou, ktoré boli zverejnené na Instagrame.

 

Podobné prípady sa množia napriek snahám umierneného prezidenta Hasana Rúháního presadiť v Iráne väčšiu mieru slobody v sociálnej a kultúrnej oblasti.

 

Velenie teheránskej polície dokonca v apríla avizovalo, že v hlavnom meste bude pôsobiť ďalších 7000 policajtov v civile, ktorí budú dozerať na dodržiavanie morálky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies