V Iráne zadržali divadelníkov, ktorí sa podieľali na uvedení Shakespearovej hry

NETKY.SK • 10 September 2018, 14:06 • 2 min
V Iráne zadržali divadelníkov, ktorí sa podieľali na uvedení Shakespearovej hry

TEHERÁN - Iránske úrady zadržali dvoch divadelníkov, ktorí sa podieľali na zinscenovaní hry Sen noci svätojánskej od anglického dramatika Williama Shakespeara.

slovakia

left justify in out

Agentúra IRNA s odvolaním sa na predstaviteľa rezortu kultúry Šahráma Karamího informovala, že zadržaná boli režisérka predstavenia Marjam Kázemíová a Saíd Asadí, riaditeľ divadla, v ktorom sa predstavenie hralo.

 

Karamí spresnil, že oboch divadelníkov vzali do vyšetrovacej väzby v nedeľu večer po tom, ako zverejnili videotrailer o výsledku svojej práce. Podľa Karamího ide v prípade zatknutia "o nedorozumenie".

 

Toto svoje tvrdenie ďalej nevysvetlil, dodal len, že príslušný súd súhlasil s prepustením zadržaných na kauciu vo výške 24.000 dolárov za každého z nich.

 

Hru Sen noci svätojánskej v réžii Kázemíovej hrali do nedeľného večera sedemkrát. Hra je o dobrodružstvách štyroch mladých aténskych zaľúbencov a skupiny ochotníckych hercov so skupinou víl a škriatkov, ktorí žijú v tmavom lese za mestom.

 

Sen noci svätojánskej patrí medzi Shakespearove najobľúbenejšie komédie a často sa hráva na celom svete. Konzervatívci v Iráne však odmietajú akúkoľvek kultúru zo Západu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies