V Iráne vyhodnotili súťaž o najlepšiu karikatúru prezidenta USA

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 16:10 • 2 min
V Iráne vyhodnotili súťaž o najlepšiu karikatúru prezidenta USA

TEHERÁN - Iránsku súťaž o najlepšiu karikatúru amerického prezidenta Donalda Trumpa vyhral ilustrátor Hadi Asadi.

slovakia

left justify in out

Tí istí organizátori boli aj za vlaňajšou súťažou o najlepšiu karikatúru o popieraní holokaustu. Víťaz hlavnej ceny získal odmenu vo výške 1500 dolárov, informoval dnes izraelský denník Haarec. Na Asadiho kresbe bol Trump vyobrazený v saku so vzorom dolárových bankoviek, s kravatou s motívom americkej vlajky a so svojimi povestnými vlasmi, ako sa jednou rukou opiera o kôpku kníh a prstom druhej ruky pri - podľa výrazu tváre - emotívnom prejave ukazuje na svojich poslucháčov.

 

Denník Teheran Times informoval, že svoje práce do súťaže venovanej novému americkému prezidentovi zaslali autori zo 70 krajín sveta. Porota posudzovala vyše 1600 diel. Inšpiráciou pre logo súťaže venovanej Trumpovi bola zjavne nacistická vlajka, v ktorej však bolo v bielom kruhu na červenom poli namiesto svastiky diagonálne umiestnené písmeno T.

 

img

 

"Trumpovo správanie poskytuje Iránu dostačujúce dôvody, aby Spojeným štátom nedôveroval. Aj preto sme sa rozhodli využiť možnosti, ktoré nám dáva umenie, aby sme poukázali na toto správanie," uviedol podľa denníka Haarec riaditeľ súťaže Ali-Asghar Džáfarí.

 

Iný organizátor, Masúd Šodžaej-Tabatabaj, ktorý sa zapojil aj do vlaňajšej súťaže karikaturistov, vysvetlil, že "tohtoročná súťažná prehliadka vníma Trumpa ako symbol amerického kapitalizmu a hegemónie, ktorú mnohí intelektuáli porovnávajú s nacizmom".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies