V Iráne sa zrútilo bezpilotné lietadlo

NETKY.SK • 21 November 2015, 14:59 • 2 min
V Iráne sa zrútilo bezpilotné lietadlo

TEHERÁN - V juhozápadnej časti Iránu sa zrútilo zahraničné prieskumné bezpilotné lietadlo, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru FARS.

slovakia

left justify in out

Stroj sa zrútil v piatok na periférii mesta Šuš, ktoré leží neďaleko hranice s Irakom. Ďalšie podrobnosti iránska agentúra nezverejnila, napríklad komu lietadlo patrilo alebo či bolo zostrelené.

 

Irán tvrdí, že sa mu podarilo zadržať v uplynulých rokoch už viacero amerických bezpilotných lietadiel vrátane najmenej troch strojov typu ScanEagle a jedného stroja RQ-170 Sentinel, ktorý používala Ústredná spravodajská služba (CIA). Iránska protivzdušná obrana stroj ukoristila v decembri 2011.

 

Irán tvrdí, že vlani úspešne otestoval vlastnú verziu bezpilotného lietadla zostrojeného na základe RQ-170 Sentinel a že skopíroval už aj ScanEagle.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona