V Iráne po vyše 30 rokoch na zápase mužskej reprezentácie aj ženy, aj keď v obmedzenom počte

NETKY.SK • 17 Október 2018, 15:45 • 2 min
V Iráne po vyše 30 rokoch na zápase mužskej reprezentácie aj ženy, aj keď v obmedzenom počte

TEHERÁN - Po vyše troch desaťročiach sa objavili ženy na futbalovom zápase mužského reprezentačného tímu v Iráne. Ich počet na medzištátnom prípravnom súboji Irán - Bolívia (2:1) bol obmedzený a prísne selektovaný, do hľadiska štadióna Azadi v hlavnom meste Teherán sa ich dostala približne iba stovka. Informuje o tom iránska agentúra ISNA.

slovakia

left justify in out

Medzi tými, čo mali šťastie dostať sa na zápas, boli rodinné príslušníčky hráčov, členky Iránskej futbalovej federácie ako aj hráčky ženského národného tímu vo futbale. "Prítomnosť žien na zápase bola prinajmenšom veľmi zaujímavá. Verím, že môže ísť o začiatok novej éry futbalu v Iráne," povedal portugalský tréner mužskej reprezentácie Iránu Carlos Queiroz.

Aj v médiách mali ženy na futbale pozitívny ohlas, inak to bolo v prípade konzervatívneho duchovenstva v jednej z najväčších krajín sveta. Podľa nich islamské ženy na mužský futbal, kde dominujú frenetickí prívrženci a ich vulgárne slogany, nepatria. V opozícii k týmto názorom stoja predstavitelia Iránskej futbalovej federácie, ministerstva športu aj prezident Hassan Rouhaní. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona