V Iráne po požití alkoholu zomrelo 42 ľudí, otrávila sa aj 19-ročná žena

NETKY.SK • 2 Október 2018, 07:45 • 2 min
V Iráne po požití alkoholu zomrelo 42 ľudí, otrávila sa aj 19-ročná žena

TEHERÁN - Nelegálne vypálený alkohol sa stal v Iráne osudným pre 42 ľudí.

slovakia

left justify in out

Informáciu potvrdil hovorca ministerstva zdravotníctva s tým, že 16 osôb osleplo a ďalších 170 poslali na dialýzu. Počas uplynulých troch týždňov hospitalizovali viac ako 460 ľudí z piatich provincií, pričom najmladšia pacientka mala 19 rokov.

 

img

Zdroj: Pixabay

Minulý týždeň hlásili jedenásť mŕtvych v meste Bandar Abbás, ktoré je hlavným mestom provincie Hormozgán. Polícia tam zatkla muža a jeho manželku, ktorí vyrábali alkohol. Zadržali aj ich hlavného dílera.

Cena za alkohol v Iráne stále rastie, preto si ľudia čoraz častejšie vyrábajú vlastný. Predaj a konzumácia alkoholu sú v konzervatívnej moslimskej krajine zakázané a podľa islamských zákonov považované za hriech, ktorý môžu potrestať bičovaním a finančnou pokutou. Iránske úrady sa domnievajú, že každý rok do krajiny prepašujú 80 miliónov litrov alkoholu v hodnote 730 miliónov dolárov (v prepočte približne 629 miliónov eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies