V Iraku zahynulo v júni viac ako 2400 ľudí

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 14:52 • 2 min
V Iraku zahynulo v júni viac ako 2400 ľudí

BAGDAD - V Iraku zahynulo v júni viac ako 2400 ľudí, čo je najviac od začiatku tohto roka. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie misie OSN v Iraku.

slovakia

left justify in out

Podľa OSN zahynulo v júni v Iraku pri rôznych násilných a teroristických činoch 2417 ľudí. Z toho bolo 1531 civilistov (najviac ich zahynulo v provincie Ninive - 470) a 886 príslušníkov bezpečnostných síl. Ďalších 2287 Iračanov utrpelo zranenia.  Správa OSN nezohľadňuje obete v provincii Anbár, ktorú z veľkej časti ovládajú sunnitskí militanti.

 

Za vlnou násilia v Iraku stojí najmä organizácia Islamský štát v Iraku a Levante (ISIL), ktorá v priebehu júna obsadila severoiracké mesto Mósul a rýchlo dobyla ďalšie mestá ležiace na línii smerom južne k Bagdadu.

 

ISIL v nedeľu vyhlásil na zabratých územiach v Iraku a Sýrii islamský kalifát, ktorého hlavným kalifom sa stal líder skupiny abú Bakr Bagdádí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona